Hava Durumu

Bursagaz 'INGAS 2017'ye sunumlarıyla değer kattı

Sektöründe öncü uygulamaları hayata geçiren Bursagaz, 7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı'nda (INGAS 2017) iki farklı oturumda kendi alanında uzman temsilcileriyle konuşmacı olarak yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursagaz 'INGAS 2017'ye sunumlarıyla değer kattı

7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı (INGAS 2017) 'Doğalgazın Geleceğine Köprü' temasıyla 20'den fazla ülkeden 5 binin üzerinde iştirakçi ile İstanbul Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirildi.

Kongrenin doğalgaz, iklim, çevre ve insan adlı ilk oturumunda konuşmacı olarak yer alan Bursagaz İş Mükemmelliği Mühendisi Samet Meriçli, Bursagaz olarak "sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak" amacıyla hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Meriçli, "Bursagaz sürdürülebilir enerji yönetimi programı altında geliştirilen enerji politikası, yasal düzenlemelerin takibi, enerji performans analizleri, yenilebilir enerji kullanımı, sürekli iyileştirme çalışmaları yürütüyoruz. Bu konudaki bilginin bütün paydaşlar ile paylaşımını sosyal, çevresel ve ekonomik yönden ele alarak ortaya koydukları Sürdürülebilir Yaşam Platformu iletişim modeliyle hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Meriçli, bu alandaki çalışmaların daha da arttırılması gerektiğinin ifade ederek ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının bilinirlik düzeyinin arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Doğalgaz sektöründe risk ve fırsat yönetimi adlı oturumda ise Bursagaz Yönetim Sistemleri Müdürü Halit Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı. Yılmaz, şebeke işletimine yönelik uygulamaların bütünselliğini sağlamak ve şebeke risklerini görmek adına geliştirdikleri SPRING (System for Pipeline Risks and Integrity of Natural gas Grid) projesiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz, doğalgaz şebekesinin işletimine yönelik SAP PM, SCADA, GIS, deprem algılama gibi sistemleri matematiksel bir model ile birleştirerek risk sonuçları üretebilecek bir sistem ortaya koyduklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.