Hava Durumu

Bursalı 648 gaziye madalyaları verildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonu ile İl Müdürlüğü tarafından dağıtımına başlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Mücadele Madalyası ve Beratı, Bursa'da Karacabey, Orhaneli, İznik Yenişehir, Gürsu, Nilüfer, Büyükorhan, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Kestel, Yıldırım, Keles, Gemlik, Orhangazi, Osmangazi olmak üzere 15 ilçede 648 gaziye 6 gün boyunca düzenlenen törenlerle teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2019 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2019 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı 648 gaziye madalyaları verildi

Törenlere, Bursa Valisi Sayın Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer Uyar, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürü Erkut Öneş, İl Müdür Yardımcılarımız,Tüm Askeri ve Sivil Erkan, gazilerimiz ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenlerde Kıbrıs Barış Harekâtını gösteren video gösterimi yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten protokol konuşmaları ile devam edildi. İl Müdürü Erkut Öneş, "Bu gün burada millî mücadele yıllarında gösterilen fedakârlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak, 52/2000 sayılı madalya ve nişanlar kanunu gereğince Bakanlar Kurulu'nun teklif üzerine 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti milli mücadele madalyası' şahsınıza tevcih edilecektir. 45 yıl önce siz zaten Türk Milletinin önünde bu madalyaları hak ettiniz. Bir Cumhuriyetin kurulmasına ön ayak oldunuz. Allah şehitleri de, gazileri de seçiyor ve sizler Allah tarafından seçilmiş olan kahramanlarsınız. Kendinizle gurur duyun, Türkiye Cumhuriyeti de sizlerle gurur duyuyor" dedi.

Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat ve protokol üyeleri tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Mücadele Madalyaları gazilerimize takdim edilmesiyle törenler son buldu.Vefat eden gazilerimizin madalyaları yakınlarına teslim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.