Hava Durumu

Bursalı babaannenin maaş sevinci

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan "Büyükanne Projesi" kapsamında maaş almaya hak kazanan 59 yaşındaki Bursalı büyükanne, maddi destek alacağı için mutlu.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2017 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2017 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı babaannenin maaş sevinci

Başvuru sonuçları bir süre önce açıklanan ve 10 pilot ili kapsayan proje çerçevesinde, anneleri çalışan torunlarının bakımını üstlenen 6 bin 500 büyükanneye aylık 425 lira yardım yapılacak. Bursalı babaanne Hacer İmre (59) de maaş almaya hak kazananlardan biri.

İmre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aylık torununa bakmak için her sabah erkenden gelininin evine geldiğini söyledi.

Daha önce 2 torununu da bu şekilde büyüttüğünü hatırlatan İmre, "Gelinim işe gidiyor, ben çocukların yanına geliyorum. Kimi zaman burada kalıyorum, bazen evime gidiyorum. Böyle 3 torun büyüttüm." dedi.

İmre, maaş almaya hak kazandığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Maaş, hem çocuğa hem de bana katkı olur. Torunlarıma seve seve bakıyorum. Devletimiz çok güzel bir şey yaptı. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Ömriye İmre (30) de 3 çocuk annesi olduğunu ve bir alışveriş merkezinin bilgi işlem bölümünde çalıştığını belirtti.

Projeyi duyar duymaz Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) arayıp bilgi aldığını anlatan İmre, projeye başvurunun başladığını babasından duyduğunu, bunun üzerine müracaat ettiğini söyledi. İmre, şöyle konuştu:

"İşten eve dönerken SGK'ya uğradım. Orada benden kimlik fotokopilerini istediler. Ertesi gün gittim ve evrakları teslim ettim. Zaten o gün, son günmüş ve yoğunluktan dolayı dondurulacakmış. Daha sonra 'Martta ödemeler başlayacak.' diye açıklama yapıldı. Ben hiç internetten falan sorgulama yapmadım. 'O kadar yoğunluk var, bize mi çıkacak?' diye düşünüyorduk eşimle. Dün işte, tam öğlen mola saatinde mesaj geldi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından. Çok şaşırdım ve hemen eşimi aradım haber verdim."

İmre, yardım hakkı kazandıkları için çok sevindiğini dile getirerek, "Hemen en yakınlarımla paylaştım. Başvuran arkadaşlarım olmuştu, onlara çıkmamış. Bence çok güzel bir uygulama. İki tane daha oğlum var. Biri okula gidiyor 11 yaşında, diğeri anaokuluna gidiyor. Bir de bebeğimin de maması, sütü var. O yüzden böyle bir şey olması, çok güzel." ifadelerini kullandı.

Bebeğini bakıcıya vermeyi hiç düşünmediğini vurgulayan İmre, "Bakıcıya vermek yerine evde oturup çocuğuma bakmayı tercih ederim. Babaannesi bakınca gözüm arkada kalmıyor. Zaten diğer 2 çocuğumu da hem anneannesi hem de babaannesi büyüttü." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.