Hava Durumu

Bursalı balıkçı çiftin kabusu 14 saat sürdü

Sabah saatlerinde balık avı için İznik Gölü'ne açılan ve daha sonra kendilerinden haber alınamayan Salih ve eşi Saliha Kabaca için ekipler seferber olurken balıkçı çift 14 saat sonra kıyıya ulaşibildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2016 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2016 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı balıkçı çiftin kabusu 14 saat sürdü
Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ne bağlı Çakırlı Mahallesi'nde oturan ve balıkçılıkla uğraşan Salih Kabaca, eşi Saliha Kabaca'yı da yanına alarak sabah saatlerinde tekneyle İznik Gölü'ne açıldı.

Havanın kararmasına rağmen anne ve babasının dönmediğini farkeden oğulları ise durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. 



Bursa Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleriyle UMKE, AFAD ve arama kurtarma ekipleri göl üstünde arama çalışması başlattı. Kabaca çiftinin en son Sölöz Mahallesi yakınlarında görüldüğü öğrenilirken, çalışmalar o bölgede yoğunlaştırıldı.



KAYIP BALIKÇI ÇİFT BULUNDU

Orhangazi’ye bağlı Çakırlı Mahallesi'nde açıldıkları İznik gölünde kaybolan 65 yaşındaki Salih ve 60 yaşındaki eşi Saliha Kabaca gece yarısı sandalları ile birlikte sahile çıktı. Jandarma ve Arama Kurtarma ekiplerinin yaklaşık 8 saat arama yaptığı İznik Gölü'nde yoğun sisten dolayı yollarını kaybeden ve gölün diğer yakasındaki Narlıca Mahallesi altında sahile çıkan çiftin, burada sisin dağılmasını bekledikleri daha sonra da kendi sandalları ile yeniden Çakırlı altındaki balıkçı barınağına döndükleri kaydedildi.

ARAMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Salih ve Saliha Kabaca çiftinin kayıp olduğu ihbarını aldıktan sonra Orhangazi Jandarma Komutanlığı ekipleri sahilden, İznik Bot Komutanlığı ekipleri ise, göl içinde saatlerce arama yaptı. Bursa Mavi Keyif Arama Kurtarma ekipleri ile AFAD ekiplerinin de bulunması için seferber olduğu çift saat 03.30 sıralarında sahile döndü. Sahilde endişeli bir şekilde anne ve babasını bekleyen oğulları İsmail Kabaca, yaşlı balıkçı çiftin dönüşü ile büyük sevinç yaşadı. Jandarma ekipleri tarafından alınan ve sağlık durumları iyi olan balıkçı çift yaşlı çift daha sonra Çakırlı’daki evlerine bırakıldı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.