Hava Durumu

Bursalı balıkçılar yarın gece 'vira bismillah' diyecek

Gırgır ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan tarihinde başlayan genel av yasağı 1 Eylül Cuma günü sona eriyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı balıkçılar yarın gece 'vira bismillah' diyecek

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, yasaklara ve özellikle boy yasaklarına uyulması gerektiğini ifade etti.

Balıkçılardan gırgır ağı ölçüm belgesini almadan denize açılmamalarını isteyen Ömer Ceylan, "Yürürlükteki mevzuat ile balıkçılarımıza tür, boy, zaman ve av araçları bakımından yasak, sınırlamalar ve yükümlülükler getirildi. Ticari ve amatör balıkçılarda, avcılık faaliyetlerini 1380 sayılı su ürünleri kanunu, yönetmelik, 4/1 ve 4/2 bebliğler doğrultusunda yürütmekteyiz. Balıkçıların bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri, hem de kaynaklarımızın devamı bakımından büyük önem taşımaktadır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak hukuki dayanaklara uygun avlanmanın temini için kontrol ve denetimlerimiz yeni balık av sezonunda da her türlü teknik ve altyapı tedbirleriyle devam edecektir" dedi.

İl Müdürlüğü bünyesindeki Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürlüğü'nde 1 kontrol teknesi, 1 personel ile 2017 yılı su ürünleri av yasağı döneminde denetim ve kontrol görevleri gerçekleştirildiğini anlatan Ceylan, "Av yasağı döneminde bin 700 adet denetim, kontrol görevi yapılmıştır. Balıkçılara rastgele diyerek, bol ürünlü bereketli bir sezon geçirmesi temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.