Hava Durumu

Bursalı çoban kadınların okuma yazma sevinci

Bursa'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gürsu'ya bağlı Dışkaya köyünde, Katırlı dağlarında çobanlık yapan kadınlar, okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2018 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2018 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı çoban kadınların okuma yazma sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde bütün yurtta başlatılan okuma yazma seferberliği sürüyor. Okuma yazma öğrenmek isteyen Dışkayalı kadınlar çocukları ile birlikte kursa başladı. Okuma yazma öğrenen 47 yaşındaki Selma Aksaray, "Köyde hayvancılık yapıyoruz. Keçi, koyun bakıyoruz. Yazın yaylada, kışın köydeyiz. Bir yere gidiyoruz, bir şey bilmiyoruz. Soruyoruz, söylemiyorlar, gücümüze gidiyor. Neden okuma yazma öğrenemedik diye üzülüyoruz. Gençlere, çocuklara, yaşlılara tavsiyem, kim olursa olsun okusunlar. Biz cahil kaldık, onlar cahil kalmasınlar. Okumak çok güzel. En büyük hayâlim okuma yazma öğrenmek" diye konuştu.

34 yaşındaki Sevda Aydoğdu ise, "Okuma yazma öğreneceğim için çok mutluyum. Öğretmenimiz bizimle çok alâkadar oluyor. Çocuklar okusun. Ailem beni okumaya yollamadı. Telefona mesaj geliyor, eşime, çocuklarıma soruyorum. Bir yere gittiğinde okuma yazma bilmediğin için çok sıkıntı yaşıyorsun. Okuma yazma öğrenmeyi çok istiyorum" dedi.

Gürsu Halk Eğitim Merkezi'nde görev yapan Öğretmen Şükran Yılmaz, "Okuma yazma seferberliğine 8 öğrencimiz katılıyor. Öğrencilerimiz mutlu ve memnunlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.