Hava Durumu

Bursalı dağcılar şiddete karşı zirve yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği’nin organizasyonuyla Uludağ’a tırmanan 180 dağcı, kadına karşı şiddeti protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı dağcılar şiddete karşı zirve yaptı
Hafta sonu 180 dağcı Uludağ’a yürüdü. Cumartesi günü ilk 50 dağcı teleferikle otellere bölgesine çıktı, oradan maden bölgesine kadar yürüyerek kamp kurdu. Geceyi burada geçiren dağcılar, pazar sabahı ise 2543 metre yükseklikte Uludağ zirvesine bir tırmanış gerçekleştirdi. Zirvede dünya kadınları için saygı duruşunda bulunuldu, kadına yönelik şiddete tepki gösterildi.

Türkiye’nin farklı illerinden lisanslı dağcıların yanında Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Makedonya’dan gelen 16 dağcının da aralarında bulunduğu 130 kişilik ikinci grup ise, Pazar günü teleferikle oteller bölgesine çıktı. Ekip buradan Bakacak bölgesine kadar gidiş dönüş olmak üzere 6 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi. Bakacak bölgesinde toplanan grup, Özgecan Aslan başta olmak üzere bütün şiddet mağduru kadınları rahmetle andı. Daha sonra oteller bölgesine dönen dağcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından köfte ekmek ikram edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.