Hava Durumu

Bursalı dağcılar zorlu Kazbek'e tırmandı

Bursalı dağcılar Gürcistan'ın Rusya sınırındaki 5047 metre yüksekliğindeki Kazbek dağına tırmandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı dağcılar zorlu Kazbek'e tırmandı

Bursalı dağcılar 12-20 Ağustos tarihleri arasında Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Gürcistan'ın 5047 metre yüksekliğindeki Kazbek dağı tırmanışını gerçekleştirdi. Kafile başkanlığını Bursa Dağcılık İl Temsilci Nazif Makas'ın yaptığı kafilede Bursa'da faaliyet gösteren 17 dağcılık kulübünden 33 dağcı yer aldı.

Tırmanış sırasında 3 bin 670 metrede eski bir Sovyet Meteoroloji istasyonu yakınında kamp kuran ekipten 25 dağcı zirveye ulaşmayı başarırken 8 dağcı ise ana kampa geri döndü.



Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Nazif Makas, ilk kez bu kadar kalabalık bir ekiple Kazbek Dağı tırmanışının gerçekleştiğini belirterek, "Kazbek zorlu bir dağ. Dünyanın ikinci buzuluna sahip. Ekip olarak buzulu enlemesine 3 kilometre yürüyerek geçtik. Zirve yapmak için Rusya Federasyonu topraklarına da geçiş yapıyorsunuz. Büyüklüğü 50 metreye ulaşan buzul çatlakları var. Tehlikesine rağmen yüklerce dağcı bu yıl tırmanış gerçekleştirdi. En büyük ilgili de Türkiyeli dağcılar gösterdi. Kazbek'i neredeyse Türk dağı yaptılar. Tırmanıştı ilginç bir şeyle de karşılaştık. 4 bin metre yükseklikte kabin benzeri bir kilise yapmışlar. Zorlu bir tırmanıştı ama başardık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.