Hava Durumu

Bursalı doktordan nesiller boyu tedavi

Bursalı Ortopedi Uzmanı Dr. Tayfun Açıkgöz, doğuştan kalça çıkığı teşhisi ile henüz 5 yaşında iken ameliyat ettiği bir kişinin, aynı hastalığın tespit edildiği iki çocuğunu da tedavi etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı doktordan nesiller boyu tedavi
Dr. Tayfun Açıkgöz, annelerini 25 yıl önce ameliyat ile tedavi ettiği Sümeyye ve Kübra kardeşleri, üçer aylık iken bandaj uygulayıp ameliyatsız olarak sağlıklarına kavuşturdu. Açıkgöz’ün 3-4 ay süren bandaj tedavisi ile iki kardeş normal hareketliliklerine döndü. Açıkgöz, hem anne, hem de çocuklarına uyguladığı tedavilerin başarılı sonuçlarını görebilmenin mutluluğunu yaşadı.

Açıkgöz, "Kız çocuklarında erkeklere nazaran daha sık görülen kalça çıkığı hastalığının, anne veya babada kalça çıkığı bulunan bebeklerde, yakın akraba evliliklerinden doğan bebeklerde, makadi yolla doğan, ayaklarında doğuştan sakatlık bulunan bebeklerde görülme oranı yüksektir. Erken teşhis konulup uygun tedavisi yapılmadığında sakatlıklara sebep olmaktadır. Erken dönemlerde uygulanan tedavilerden yüz güldürücü neticeler alınması sebebiyle erken teşhis ve tedavisi son derece önemlidir. Kalça çıkığı hastalığının erken dönem tedavisinde bandaj tatbiki, çeşitli cihaz ve atellerin uygulanması, alçılamalar kullanılmaktadır. Teşhiste gecikme olunca bebekler ameliyatsız tedavi dönemini yitirebilmektedirler. Bu çocukların tedavilerinde çeşitli ameliyat tekniklerinin uygulanması gerekmektedir" dedi.

Dr.Tayfun Açıkgöz son olarak ailelere bebeklerine kundak yapmamalarını, gelişimsel kalça çıkığı hastalığında erken dönemlerde uygulanan tedaviler ile iyi neticelerin alınması sebebiyle ailelerin özellikle risk grubunda bulunan bebeklerini gecikmeden sağlık kontrolünden geçirmelerini istedi 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.