Hava Durumu

Bursalı esnafa kötü haber

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, odalara kayıtlı 90 bin esnafın geriye dönük aidat borçlarının 20 milyon lirayı aştığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı esnafa kötü haber
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanununun 11'inci maddesinde yer alan oda üyelerinin yıllık aidatlarının 20 milyon TL’yi aşması üzerine tahsilatı konusunda çalışmalar başlattı. Oda yönetimlerinin üyelerinden yıllık aidatları tahsil etmek zorunda olduğunu hatırlatan BESOB Başkanı Arif Tak, 90 bin esnafı yakından ilgilendiren yıllık aidat ve gecikme zammının ise yaklaşık 20 milyon civarında olduğunu açıkladı. 

BORÇLU ESNAFA ÖDEME MEKTUBU GÖNDERİLİYOR 

Aidat ödemeleri hakkında, “Devlete ödenen vergi ne ise odalara da ödenen aidat aynı nitelikte” diyen Tak, açıklamasına şöyle devam etti; 

“Yasa emrediyor. Bu paraları alacaksınız diye. Ayrıca bu paralar 6183 sayılı amme alacaklarına sokulmuş. Yani devlete ödenen vergi ne ise Odalara da ödenen aidat aynı. Alınmazsa suç işlenmiş oluyor. Dolayısıyla 5 yıl aradan geçince zaman aşamasına uğruyor ve alamıyorsunuz. Müfettiş inceleme yaptığında ise, 'Bu aidatları neden alınmıyorsunuz? Kurumu zarara uğratıyorsunuz' diye rapor tutuyorlar. Biz Bursa olarak oda yöneticilerimiz ile oda üyelerini karşı karşıya getirmemek için bu görevi Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak üstlendik. Bazı hukuk bürolarıyla anlaşma sağlandı. Bu hukuk bürosu aracılığı ile ödenmeyen aidatlar hakkında oda üyelerine yazılı olarak bildirimde bulunuyor ve ödenmeyen aidatların tespitleri yapılıyor ve yasal gecikmesiyle birlikte talep ediyoruz. Belirlenen rakamlar yıllık aidat ve gecikme zammıdır. Bu da amme alacağı olduğu için alınmak zorundadır. Biz esnaf arkadaşlarımızdan konuda icra-i müdahaleye fırsat verilmeden anlaşarak ödeme yapmalarını istiyoruz. Bizim amacımız, odalarımızın rahatlatabilmek ve üyesi ile karşı karşıya gelmemesi önlemek.”  

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, oda üyelerinden alınan aidatların kaldırılması konusunda çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.