Hava Durumu

Bursalı firma yüzde 100 yerli otobüs üretti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli araç üretimi için, "Babayiğit arıyorum" sözüyle harekete geçen Bursalı firma, yüzde 100 yerli otobüs üretti.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2012 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2012 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı firma yüzde 100 yerli otobüs üretti
Çocukluk döneminde topraktan yaptığı otobüslerin gerçeğini yapan Utikar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özdemir, Avrupa pazarlarına açılmayı hedeflediklerini söyledi.

5 yıl önce otobüs üstyapıları projelerini hayata geçiren ve bugüne kadar 6, 7,5, 8, 9 ve 11 metrelik otobüsler imal eden Bursalı Utikar Otomotiv, Kayapa Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında Ashok Leyland şaselere üstyapı uygulaması yapıyor. Bugüne kadar başta Hindistan olmak üzere, İngiltere, İtalya, Polonya, Fransa, Azerbaycan, Mısır, Tunus, Cezayir, Dubai, Suudi Arabistan gibi ülkelere toplu taşıma araçları ihraç eden firma, şimdi de Ashok Leyland'ın Avrupa'ya göndereceği araçların üretim üssü olmayı planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı "Bus World 2012 Fuarı"nda dikkat çeken firma, üst yapısı tamamen Nilüfer'de üretilen şehir içi ve lüks modeldeki araçlarıyla dünya pazarında yer almak istiyor. Utikar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli araç teşvikinden sonra daha da istekli olarak üretimlerini geliştirdiklerini belirterek, "babayiğit" olmaya aday olduklarını ifade etti. "Yüzde 100 yerli, yüzde 100 Nilüferli" sloganı ile üretim yaptıklarını kaydeden Özdemir, "Otobüslerin üstyapısında kullanılan 3 bin 170 adet parçanın tamamını Bursa Nilüfer'den tedarik ediyoruz. Hedefimiz Bursa ismini dünya vitrinine taşımak. Biz inşallah yakın gelecekte de altyapısı da yerli olan araçları üretmek istiyoruz. Hedefimiz müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre özel dizayn edilmiş kaliteli, kabul edilen ürünler üretmek" şeklinde konuştu.


AVRUPA'YA BURSA OTOBÜSÜ


Hindistan'ın en büyük gruplarından biri olan Hinduja Group'a bağlı Ashok Leyland; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetlerin yanı sıra Avrupa ülkeleri için üretilecek olan şehir içi ve yakın mesafe otobüslerinin üstyapılarını Bursalı firmaya yaptırma kararı aldı. Ashok Leyland CEO'su PG Nilsson, Türkiye'de yolcu taşımacılığı grubunda 8 metre otobüs üretimi için Utikar Otomotiv ile anlaştıklarını belirtirken, Bursa Utikar Otomotiv'in 6 metre, 7,5 metre, 8 metre ve 11 metre şehir içi ve yakın mesafe otobüslerin üretim üssü olacağını söyledi.


ÇOCUKKEN TOPRAKTAN YAPTIĞI OTOBÜSLERİN GERÇEĞİNİ ÜRETİYOR

Otobüsü oluşturmak için 3 bin 170 parçayı bir araya getirdiklerini belirten Özdemir, yerli otobüs üretme hayalinin çocukluk dönemine dayandığını söyledi. Özdemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu otobüs üretme hayali eskilere dayanıyor. Biz çocukken topraktan otobüsler yapardık. Allah'a şükür şimdi metalden yapıyoruz. Çocukluğumuzun hayalini gerçekleştirmek ve ülkemize yararlı olmak için bizim severek yaptığımız bir iş. Başbakanımızın da babayiğit aradığı bir dönemde biz de buna aday olduk. Önümüzdeki eylül ayında Hannover Fuarı var. Euro 5 motorlu 7,6 metre araçla bu fuara katılacağız. Bu fuarın ardından Afrika, Orta Doğu ve Avrupa pazarlarına daha çok açılacağız. Biz bir hayali gerçekleştirdik. Bunun arkasından koşuyoruz."


"BAŞBAKANIN İSMİ BİLE YETİYOR"


Yaptıkları otobüslerin Mısır, Tunus, Cezayir, Azerbaycan gibi ülkelere ihraç ettiklerini kaydeden Özdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan unsurunun ihracatta önemli bir etken olduğunu sözlerine ekledi. Özdemir, "Böyle bir Başbakanımız olduğu için mutluyuz. Daha önce sanayiciliğe, esnaflığa, girişime kapalı idik. Şimdi önümüz açık. Yurt dışına gittiğimizde Başbakanımızın ismi bile yetiyor" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.