Hava Durumu

Bursalı firmalardan Avrupa'ya yakın takip

Bursalı firmalar Paris'te düzenlenen Premiere Vision ve Texworld fuarlarında incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2018 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2018 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı firmalardan Avrupa'ya yakın takip

BTSO üyesi tekstil sektörü firmaları, dünya tekstil modasının başkenti Paris'e çıkarma yaptı. Yüze yakın sektör temsilcisi, KOSGEB ve BTSO'nun destekleriyle Premiere Vision ve Texworld Fuarı'na katılarak sektördeki son moda ve trendleri inceleme fırsatı buldu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu, Premiere Vision Heyet Başkanı Hasan Çepni ve Texworld Fuarı Heyet Başkanı Metin Şenyurt, fuarda stant açan firmaları ziyaret etti. Şükrü Çekmişoğlu, tekstilde tarihten gelen birikimini günümüz teknolojisiyle katma değere dönüştüren Bursa'nın dünya liginde önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Bursa'nın tekstilde farkını her alanda ortaya koyduğunu ifade eden Çekmişoğlu, "BTSO olarak sektörlerimizin ihracat ve katma değer odaklı büyümesi için projeler geliştiriyoruz. Tekstil sektörümüze yönelik Ur-Ge, sektörel konsey ve BUTEKOM gibi makro projelerimizin yanı sıra yurt dışı fuar organizasyonlarımız da şirketlerimizin kabuğunu kırarak, dünyaya açılmasını sağlıyor. Paris fuarları da sektörümüz için ayrı bir anlam taşıyor" dedi.

BTSO Meclis Üyesi Hasan Çepni, BTSO'nun Küresel Fuar Acentesi kapsamında sektörün ocak ayındaki Heimtextile Fuarı'nın ardından Premiere Vision ve Texworld Fuarı ile 2018 yılına oldukça hızlı bir başlangıç yaptığını dile getirdi. Her iki fuarın da tekstil sektörünün kalbinin attığı organizasyon olduğunu kaydeden Çepni, "Sektördeki gücümüzü fuarlardaki katılım performansımız gözler önüne seriyor. BTSO'nun ufku ve projeleri şirketlerimizin dünya arenasında daha fazla yer almasını sağlıyor. Eskiden bu fuarlarda bırakın stant açmayı, ziyaretçi olarak katılmak bile çok zordu. Şimdi onlarca firmamız stant açarak Türkiye'yi temsil etme başarısı gösteriyor. Bu gelişme sektörümüzün dünya arenasındaki gücünü ve firmalarımızın azmini gösteriyor. Türkiye ve Bursa, tekstilde ezberleri bozmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Meclis Üyesi Metin Şenyurt, Texworld Fuarı'nda 30'a yakın Bursalı firmanın stant açtığını belirterek, "Bu rakam oldukça önemli. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce firma bu fuarda boy gösteriyor. Bursa'mızın da fuardaki ağırlığı her sene artıyor. BTSO üyeleri, gösterilen ilgi ve verilen siparişlerden dolayı fuardan oldukça memnun. BTSO'ya firmalarımıza sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

BTSO'nun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen iş gezilerine KOSGEB de önemli destekler sağlıyor. KOSGEB, organizasyona katılan firmaların ulaşım, konaklama, tercümanlık, rehberlik ve fuar giriş ücretleri gibi harcamaları için yakın ülkelerde 3 bin TL, uzak ülkeler içinse 5 bin TL'ye kadar destek sunuyor. BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defa olmak üzere bin TL'ye kadar destek veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.