Hava Durumu

Bursalı gencin büyük başarısı!

Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Sait Can Kutsal, hazırladığı araştırma projesiyle TÜBİTAK’tan destek gördü. Çalışmanın adı ise “Osmangazi Örneğinde Yerel Yönetimlerin Sanatla Tarihsel İlişkisinin İncelenmesi“.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2014 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2014 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı gencin büyük başarısı!
Kutsal, çalışmasıyla ilgili şunları söyledi;

“Yerel yönetimler; üzerine çok çeşitli çalışma ve araştırmalar yapılan bir konu, buna rağmen kültürel anlamda bir belediyenin halkın gözünde nerede konumlandığı araştıran bir çalışma daha önce yapılmadı. Bunun önemine ve gerekliliğine inanıyorum çünkü içinde bulunduğumuz dönemde benim “kültür ihtiyacı” adını verdiğim bir ihtiyaç ortaya çıktı ve bu ihtiyacı belediyeler bir şekilde karşılamaya çalışıyor. Özel sektörle rekabete girebilecek kültürel geziler, konserler, etkinlikler, sergiler ve dahası. Peki halk ne düşünüyor? Halk ne istiyor? Kültür ve sanat bir eğlence aracı olması ötesinde bilginin de kaynağı mı? Kültürle bilinçlenme sağlanabilir mi? Doğru kültür politikası nasıl olmalıdır? Bunlar çalışmanın temel soruları."

Öte yandan incelemek istediği bir diğer şeyin ise tarihsel süreçte sanat nasıl yönetiliyordu? sorusu olduğuna da dikkat çeken Kutsal, "Elbette öncelikli olarak Osmanlı ve Bizans üzerine yoğunlaşarak bir araştırma yapmayı planlıyorum. Türkiye coğrafyasıyla başlayıp Bursa’nın Osmangazi ilçesine tümdengelim metoduyla daha çok sergi kayıtları, arşiv nüshalarını okuyarak çalışacağız. Nasıl bir süreçle bu noktaya geldik ve tarihsel mekanlarımızı “kültür merkezi” şeklinde kullanmaya başladık. Bence bunlar önemli sorular olmakla birlikte benim de merak kaynağım.” diye konuştu.

Kutsal çalışması dahilinde internet üzerinden bir mini-anket düzenliyor. Ankete şu adresten ulaşabilirsiniz;

https://docs.google.com/forms/d/1iI_vw9Po6nag8Kx2jxVqXoz9yL2wvC59EfUIAztw7_o/viewform
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.