Hava Durumu

Bursalı gıda üreticileri iş birliği için Almanya'da

Bursa, gıda sektöründe Almanya ile ticaret köprülerini güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı gıda üreticileri iş birliği için Almanya'da

BTSO üyesi gıda sektörü temsilcileri, 11 Ekim tarihine kadar Köln'de ziyaretçilerini ağırlayacak ve dünyanın en büyük gıda fuarı olan Anuga Fuarı öncesinde Alman iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. BTSO Küresel Fuar Acentesi ve Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (Ur-Ge) ile Bursalı gıda sektörü temsilcileri, Alman iş dünyası temsilcileri ile işbirliğinin yollarını aradı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa'nın gıda alanında önemli bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün Türkiye için stratejik alanlarından birisi olduğunu ifade eden Onur, "Bursa'da yaş sebze meyve, hayvancılık ve işlenmiş gıda önemli bir yer tutuyor. Kentimiz; topraklarının verimliliğini büyük tüketim merkezlerine yakınlığı, ihracat potansiyeli, bilinçli tarım uygulamaları ve tarımsal ürünlerini işleyen sanayisi ile bütünlemeyi başarmıştır. Bursa iş dünyası olarak Almanya pazarındaki ağırlığımızı artırmak istiyoruz. İkili işbirliği platformları Türkiye-Almanya arasındaki ticaret köprülerini güçlendirecektir" dedi.

Dusseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın, BTSO üyelerinin Almanya pazarında daha da güçlü olabileceğini belirterek, organizasyondan dolayı BTSO'ya teşekkür etti. BTSO Anuga Fuarı Heyet Başkanı ve Meclis Üyesi Burhan Sayılgan, Bursalı firmaların üretimdeki tecrübesiyle Almanya pazarında daha fazla yer alabileceğini söyledi.

MÜSİAD Kuzey Ren Vestfalya Başkanı Bahattin Yılmaz, Almanya'da 60 bin Türk firmasının olduğunu, bunun yüzde 50'sinin ise Kuzey Ren Vestfalya'da faaliyet gösterdiğini belirtti. BTSO'nun güzel bir organizayona imza attığını ifade eden Yılmaz, "Bursalı firmaların kalitesi oldukça iyi. Ne sattığını ve ne istediğini bilen firmalar Almanya'ya getirilmiş" dedi.

Almanlar Türk yemeklerini çok seviyor

Almanya'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin ağırlıklı olarak gıda sektöründe yer aldığını dile getiren Yılmaz, Alman halkının en çok Türk dönerini sevdiğini söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti: "Almanlar Türk yemeklerinin kalitesinden memnun. Artık gıda alanında büyük Alman marketleri Türk markalarına rağbet gösteriyor. Bursa iş dünyası mutlaka Almanya'daki fırsatları kaçırmamalı."
Duisburg'ta faaliyet gösteren Şentürkler Marketleri Yöneticisi Şahin Şentürk, Almanya'da yeni nesilin yemek yapma anlayışının bittiğini belirterek, "Artık Alman halkı hazır yemek tüketiyor. Bursa gıda sektörünün de bu alandaki tecrübesi oldukça yüksek. Bu işbirliği platformları devam etmesi durumunda Bursa markaları Almanya reyonlarında daha fazla yer alabilir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.