Hava Durumu

Bursalı gümrükçüler dehşete düşüren kazaya sessiz kalmadı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, limanlar bölgesinde 2 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan TIR kazası sonrası gümrük müşavirliği firmaları ve çevrede bulunan işletmeciler ortak basın açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı gümrükçüler dehşete düşüren kazaya sessiz kalmadı

Gümrük müşavirleri, alkışlarla tempo tutarak kazaları protesto etti. Gümrükçüler, kazaların önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi’ni göreve çağırdı.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan firma sahibi Nihat Balkan, “Ülkemizin ve bölgemizin en önemli lojistik bölgelerinden birisi olan Gemlik limanı bölgesi, ülkemiz ekonomisine 25 milyar dolar ve yaklaşık 500 bin ton yükleme-boşaltma kapasitesi ile katkıda bulunmaktadır. Sadece bölgemizde, geçici işçiler ve lojistik sektörü ile birlikte 20 binin üzerinde insana istihdam sağlanmaktadır. Limanlar, sanayi tesisleri ve serbest bölgenin içinde olduğunu bu alan, yapılan imar planları ile yakın çevresini de hafif depolama ve lojistik alanları ile zenginleştirilmiştir. Bu imar planları ve planlarla doğrudan ilintili olarak altyapı ve sosyal ihtiyaçları da artmaya devam etmektedir. Geçen hafta yaşadığımız elim kaza, bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Bölgede yol, acil müdahale noktası, 112, tır parkları, güvenlik bekleme alanı, ana yol ile liman yolu bağlantısının acilen yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Başka bir firma sahibi Erdinç Altun ise, “Gümrük Müdürlüğüne bağlı alan sadece bu kadar. Burada herhangi bir üst geçit bulunmuyor, bununla beraber MOBESE kamerası ve radar kontrolü de yok" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.