Hava Durumu

Bursalı hayvan yetiştiricisine büyük destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin temin ettiği 180 ton yem bitkisi, 17 ilçede çiftçilere dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2017 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2017 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı hayvan yetiştiricisine büyük destek

Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığı geliştirmek maksadıyla temin ettiği 60 ton kaba yem, 60 ton fiğ, 20 ton korunga, 20 ton karabuğday ve 20 ton arı otu bitkisi, Arabayatağı'ndaki belediye yerleşkesinde düzenlenen programla çiftçilere dağıtıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı., tarım ve hayvancılık ile köylüye destek konusunda Bursa'nın öncü olduğunu söyledi. Geçen hafta Büyükorhan'da damızlık düve üretim merkezini açtıklarını, bugüne kadar kırsal alanda hangi desteğe ihtiyaç duyuluyorsa kamu kaynaklarıyla bunu bir bir yerine getirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, üreticiyi ilgilendiren her konunun kendilerini de ilgilendirdiğini ifade etti.

Bugün Arabayatağı'nda yine üreticiye destek olmak için bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Altepe, "17 ilçede hayvancılıkla uğraşan köylülerimize, başta karabuğday olmak üzere fiğ yem bitkisi, korunga tohumu, arı otu tohumu ve kaba yem bitkisini dağıtıyoruz. Bunların hepsi stratejik ürünler. Halkın refah düzeyi arttığı için biz de gelişmelere paralel olarak üretimi artıracak bu bitkileri seçtik. Hayvancılıkla uğraşan köylülerimiz için gerçekten önemli bir destek. Her şey daha kaliteli bir üretim için" dedi.

Başkan Altepe, tüm çalışmaları kırsal alanın gelişmesi ve daha önce söylenip de yapılamayanları hizmete almak üzerine gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bütünşehir Yasası'yla yetkiyi devraldıktan sonra hamle üzerine hamle yaptıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda köy, kent, pazar ve sahil her yerde Büyükşehir Belediyesi'ni devreye aldıklarını kaydeden Başkan Altepe, "İlçe belediyelerimiz, tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri var. Bu hedefler doğrultusunda Bursa'yı tüm bölgeleriyle birlikte geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bir yandan hükümetimiz çalışırken diğer yandan Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak her alanda üretime destek olmaya çalışıyoruz. Sanayide, ticarette, turizmde, kırsal alanda her yerde varız. Bugüne kadar yapılması gereken fakat yapılamayanlar bu dönemde hizmete alınıyor. Bu doğrultuda her geçen gün daha fazla mesafe kat ediyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.