Hava Durumu

Bursalı kadın girişimciler iddialı: "Çığ gibi büyüyüp..."

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, “Biz kadınlar hem kendi ekono-mimize hem de ülke ekonomisine katkı koymak istiyoruz. Bir çığ gibi büyümek istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı kadın girişimciler iddialı: "Çığ gibi büyüyüp..."
Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’nda dereceye giren girişimci kadınlar, başarı hikâyelerini AS TV’de yayınlanan Kent ve Vizyon programında paylaştı. TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, kadınların iş hayatına atılmasına teşvik edici birçok etkinliğe imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini belirterek, “Pazarlama, satış, finans ve üretim yönetimi konularında çok değerli hocalarımız tarafından eğitim verildi. 

Biz bile birçok şey öğrendik bu kampta. Jürimiz, kampın bitiminde projeleri inceledi ve 3 kişiye ödül verildi, 2 kişiye de motivasyon ödülü verildi. Biz kadınlar hem kendi ekonomimize hem de ülke ekonomisine katkı koymak istiyoruz. Bir çığ gibi büyümek istiyoruz. İnşallah gerçekleştiririz” açıklamasını yaptı.



Yarışmada metal müzik aleti aksesuarı ve stantları çalışmasıyla birinci olan ve 10 bin TL’lik ödülü alan Gökçe Aktaş da “Yürümemi hızlandıran bir yarışma oldu. Adım adım giderken bu yarışmayla koşmaya başladım. İstedikten sonra kadınların her şeyi başarır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Özel takı üretimiyle ikinci olup 5 bin TL ile ödüllendirilen Aslı Karakaya da başarı yolculuğunu “Marka tescili, logo, internet sitesi ve ambalaj gibi çalışmaları gerçekleştirdim. İlk ihracatımı ABD’ye yaptım” şeklinde açıkladı.

Pratik korniş takma yöntemiyle yarışmada üçüncü olan ve 2 bin 500 TL ödül kazanan Züleyha Bulut ise “Ürünümüz, Türkiye’de 40 kentte 71 mağazaya ulaşmış durumda. Her gün siparişler daha da artıyor” ifadeleriyle geldiği aşamayı özetledi. Erdal ÇATALKAYA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.