Hava Durumu

Bursalı kadınlardan organik ekmek

Kumyaka Köyü Kadınlarını Kalkındırma ve Yaşatma Derneği üyelerinin ürettikleri ürünler adeta kapışılıyor. Özellikle kış aylarında sofralardan eksik olmayan tarhana çorbası ile erişte en çok rağbet gören gıda maddeleri. Kumyakalı kadınlar haftada 2 gün de katkı maddesiz köy ekmeği pişirerek satışa sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı kadınlardan organik ekmek

Dernek Başkanı Arife Korkmaz, Kumyaka Mahallesi'nde bu önemli derneğin kurulmasında muhtar Ramiz Batmaz'ın büyük emeğinin olduğunu belirterek, "Derneğimizi kurmamızdaki tek amaç, Kumyaka kadınları olarak evlerimizde tüketici olarak oturmaktansa bir araya gelerek üretici olarak insanlara daha faydalı olmak ve en önemlisi de aile bütçemize katkı sağlamaktı, bunu da başardık. Biz kadınların çalışma azimleri olduğu sürece hem ülke ekonomisine hem de aile ekonomimize katkılarımız her zaman en üst düzeyde olacaktır. Bu derneğimizi bizden önceki yine bizlerin içinden arkadaşlarımızla kurarak bugünlere getirdik. Muhtarımız Ramiz Batmaz'ın girişimleriyle yıllar önce kapatılarak atıl durumda bırakılan okul binası bize tahsis edildi, burada çalışıyoruz" dedi.

HAFTADA IKI GUN KATKISIZ EKMEK

Dernekte kayıtlı 50 üyenin bulunduğunu ve 16 arkadaşlarının dernekte aktif olarak görev yaptığını belirten Korkmaz,"Derneğimiz çatısı altında hamur işleri, çiğ börek ve gözleme çeşitleri üretip satışını yapıyoruz. Ancak ürün yelpazemizi genişleterek tarhana, erişte, mantı, ramazan yufkası olarak tabir edilen bir yufka çeşidi ile ev baklavası da üretiyoruz. Kumyaka, Mudanya ve Tirilye ile Bursa'dan, ayrıca çevre il ve ilçelerden çok sayıda müşterimiz bulunuyor. Bu arada birçok müşterimizin siparişlerini kargoyla göndermeye de başladık. Derneğimizde ayrıca hiçbir kimyasal ve katkı maddesinin kullanılmadan tamamen ekolojik olarak kendi ürettiğimiz ürünlerden bal, reçel, peynir, domates, biber, salatalık, yumurta ve tarhana çorbasından oluşan kahvaltı çeşitlerimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu arada, yıllar önce unutulan bir geleneği de yeniden yaşatmaya çalışıyoruz. Köy ekmeği olarak tabir edilen tamamen organik ekmeğimizi hafta 2 gün Perşembe ve Cumartesi günleri çıkarıyoruz, hem kahvaltıda sunuyoruz hem de satışını gerçekleştirerek aile bütçemize katkı sağlıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.