Hava Durumu

Bursalı minik Kayra'nın tek umudu ABD

Bursa’nın İnegöl ilçesinde temizlik ilacı içtiği için yemek borusu tahriş olan ve karnından beslenen 7 yaşındaki Kayra, Amerika’da tedavi görebilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2015 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı minik Kayra'nın tek umudu ABD
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4 yıl önce içtiği temizlik ilacı nedeniyle yemek ve nefes borusu tahriş olan 7 yaşındaki Kayra Karakaş, 30’un üzerinde ameliyat geçirdi. Tedavisine Amerika’da devam etmesi gereken minik Kayra’ya için Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da okullara resmi yazı yazılarak yardım kampanyası başlatıldı. 

Artık tedaviye cevap vermeyen minik Kayra’nın Amerika’da tedavi görmesi gerektiğini belirten annesi Ayşen Karakaş, 3 yaşındayken oğlunun lavabo temizleyicisi içtiğini belirterek, “Ben sonradan fark ettim. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdük. Orada 3 ay tedavi gördü. Daha sonra durumu daha kötüleştiği için Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine götürdük. Orada tedavi başladı. Yaklaşık 4 yıldan beri orada tedavi görüyor. 30’ün üzerinde ameliyat geçirdi ancak tedaviye cevap vermemeye başladı” dedi.



TÜKÜRÜĞÜNÜ DAHİ YUTAMIYOR

Yemek borusu hasar gördüğü için Kayra’nın yutma sıkıntısı çektiğini bildiren Karakaş, “Tükürüğünü dahi yutamıyor. Boğazından su vesaire hiçbir şey geçmiyor. O günden beri karnından besleniyor” diye konuştu.

Kayra’nın tedavi edilmesi için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunduğunu aktaran Karakaş, “Sağlık Bakanlığından bana cevap geldi. Hacettepe Üniversitesi çocuğumu Amerika’daki ABD Cincinati Çocuk Hastanesi’ne sevk etti. Amerika’daki Hastaneden gelecek haberi bekliyoruz. Sevki de onaylandı. Çağrılmayı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORLAR

ABD Cincinati Çocuk Hastanesi’nden çağrılmaları halinde herhangi gelirleri olmadığı için çok zorluk çekeceklerini aktaran Karakaş, “Çocuğumun sağlık giderlerini devletimiz karşılayacak ama bizim üzerimize düşen ne olacak bilmiyoruz. Yaklaşık 4 yıldan bu yana Ankara’ya gidip gelmekten maddi anlamda çok yıprandık. Gelirimiz yok. Ben sadece oğlumun iyileşmesini istiyorum. Fakat oğlum tek başına gidemez. Daha küçük olduğu için yanında benim veya anneannesinin gitmesi gerekiyor. Oğlumun giderleri karşılanır belki ama benimki devlet tarafından karşılanmaz. Refakat sırasında harcanacak para bizim için büyük miktar olabilir. Bu konuda hayırseverlerimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



“ÖZENEREK ALDIĞI ÇİKOLATALARI YİYEMİYOR”

Kayra’nın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımcı olan anneannesi Meral Güneş de, “Annesinin çalışmasından dolayı torunumun ihtiyaçları ile ben ilgileniyorum. Okula ben götürüyorum. Ağzından bir şey yiyemediği için karnından beslenmesini sağlıyorum. Kayra özenen bir çocuk, yutamadığı için çiğneyip tükürüyor. Gündüz devamlı tükürebildiği için gece sıkıntıları oluyor. Gece uyurken tüküremediği için tükürüğü ciğerine kaçıyor. Nefes almakta zorlanıyor. Ne kendisi uyuyor ne de beni uyutuyor. Gece ben ona sürekli buhar veriyorum. Markete gidiyor, bütün çikolatalardan alıp torbaya dolduruyor. Eve getirdiği çikolataları bir anda ağzına alıyor ama tükürmek zorunda kalıyor. Özenerek aldığı şeyleri yiyemiyor. İnşallah çözüm bulunur” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.