Hava Durumu

Bursalı öğretmen KPSS soruşturmasının en kritik ismi çıktı

2010’daki KPSS’de usulsüzlük iddiasıyla başlayan soruşturmada dün çok önemli bir gelişme yaşandı. Isparta Yalvaç’ta ikamet ederken soruları bilgisayarına e-posta yoluyla gönderildiğinin açığa çıkmasının ardından 2010’da gözaltına alınan ve o dönem verdiği ifadesinde Gülen Cemaati’ni işaret eden Baki S., emniyetteki sorgusunun ardından ikinci kez serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı öğretmen KPSS soruşturmasının en kritik ismi çıktı
Üç gün boyunca emniyette sorgulanan Baki S.’nin, TCK’nın 221. maddesi kapsamında savcılık kararıyla “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlandırılarak, serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

BURSA'DA ÖĞRETMENLİK YAPIYOR

Halen Bursa’da öğretmenlik yapan Baki S.’nin, 2010 yılındakine benzer şekilde ifade verdiği öğrenildi. Baki
S.’nin, savcının kararı doğrultusunda “etkin pişmanlık” hükümlerini düzenleyen TCK’nın 221. maddesinden yararlandırılarak serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
Pişmanlıktan yararlandı

TCK’nın 221. maddesi, kişinin suçlandığı örgütün yapısı ve faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi verenler hakkında uygulanıyor. Maddeye göre etkin pişmanlıktan yararlandırılan kişilere yüklenen suçlardan dolayı ceza verilemiyor ancak bu kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanıyor.   

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.