Hava Durumu

Bursalı pide ustası öyle bir başarıya imza attı ki...

Bursa’da tarihi Aynalı Çarşı’daki pideci salonunda hamur açıp kürek sallayan 40 yaşındaki Hüseyin Turan, 4 yaşından beri yaptığı yüzme sporundan aldığı madalyalarla Avrupa’ya göz kırptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2014 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı pide ustası öyle bir başarıya imza attı ki...

Bursa’nın tarihi Aynalı Çarşısı’nda pide ve cantık salonu işleten 40 yaşındaki Hüseyin Turan’ın yaptığı pidelerin tadı kadar yüzme sporundan aldığı madalyalar da herkesi büyülüyor. 4 yaşından beri yüzmeyle ilgilendiğini belirten Turan, pide ve cantıklarını pişirdiği sıcak fırının başından da hiçbir zaman ayrılmayı düşünmediğini söyledi.

1987 yılından beri aile şirketi olarak faaliyet gösterdikleri pide ve cantık salonunun kapısını her gün büyük bir keyifle açtığını belirten Turan, “4 yaşında başladığım yüzme sporuna 30 sene Bursa Büyükşehir Belediye Spor bünyesinde devam ettim. Daha sonra 2 yıl Osmangazi Belediyesi Spor bünyesinde görev aldıktan sonra 7 yıldan bu yana da Çekirge İdman Yurdu’nda yüzme ve sutopu sporu ile ilgileniyorum. Şu anda görmüş olduklarınız 2007 yılından bu yana aldığımı madalyalar” dedi.

Şu ana kadar aldığı madalyaların sayısını bilmediğini ifade eden Turan, en değer verdiği başarının ise 2008 yılında İstanbul Boğaz Maratonu’nda aldığı ikincilik madalyasının olduğunu söyledi. Her sene Van Gölü’nde düzenlenen yarışmalara katıldığını belirten Turan, “Van Gölü’nde düzenlenen yarışmalarda 2. ve 3.’lüklerim var. Şubat aylarında Datça Kış Maratonlarına katılıyorum. Yani işimden fırsat buldukça katıldığım tüm yarışmalarda derecelere giriyorum” diye konuştu.

FORMUNU PİDE AÇARAK KORUYOR

Tarihi Aynalı Çarşı’da herkesin kendisini pideci olarak tanıdığını ama sporla ilgilendiğini kimsenin bilmediğini ifade eden Turan, “Pide ve yüzme arasında hiçbir bağlantı yok ama ben 4 yaşından beri yaptığım yüzme sporundan kopamadım. Ama şunu söyleyebilirim yaptığım iş gereği her gün açtığım hamurlar ve salladığım küreklerin haddi hesabı yok. Bu da benim zinde kalmamı ve kondisyonumu kaybetmememi sağlıyor. Sadece tek dezavantajı var. O da yaptığımız iş gereği yediğimiz pide ve cantıklardan aldığımız kilolar. Ama bunu da yüzerek aynı seviyede tutuyorum. Çünkü antrenmanlarımda ve katıldığım yarışmalarda en az 8 ile 12 kilometre yüzerek aldığım kiloları veriyorum” dedi.

“ELİMİZDEN TUTAN YOK”

Katıldığı yurt içi ve yurt dışı tüm yarışmalara kendi imkanları ile gittiğini belirten Turan, “Mastırlardaki bütçeler çok kısıtlı. Milli olmamıza rağmen yurt dışındaki yarışmalara kendi imkanlarımız ile gitmemiz gerekiyor. Bazen Türkiye’de dereceye girip Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmek istek bile bütçelerden dolayı gitme imkanımız olmuyor. Fransa, Hollanda, İtalya ve Ukrayna’da düzenlenen turnuvalarda Türkiye’yi temsil ettik ama birçok arkadaşımız imkanlar yüzünden katılamadı. Spor dalında Yüzme Federasyonu’nun bütçesi çok kısıtlı. Federasyon içinde de bütçe dağılımı olduğu için oradan mastırlara ayrılan bütçe ise devede kulak diyebiliriz. Kendimizi geliştirmek ve kondisyonumuzu arttırmak için birçok havuzumuz ve temiz denizlerimiz var. Ama önümüzdeki tek engel bütçedir. 2 Ağustos’ta Varna ve 2015 yılında ise Kazan’da turnuvalar var. Ama nasıl gideriz diye kara kara düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.