Hava Durumu

Bursalı sağlıkçılar kadına şiddete dikkat çekti

Bursa sağlık temsilcileri, sağlık çalışanı kadınlara karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı sağlıkçılar kadına şiddete dikkat çekti
Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün obezite ile mücadele kapsamında her hafta düzenlediği Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bu kez sağlık sektöründe çalışan kadınlara karşı şiddeti dikkat çekmek için ‘Sağlık Çalışını Kadına Şiddette Hayır’ temasıyla yapıldı. Nilüfer Eker Süt Parkı’nda gerçekleştirilen yürüyüşe İl Sağlık ve Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları katıldı.

Kadına karşı şiddetin günümüz toplumlarının en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Dr. Akan, “Toplumsal yaşamın her aşamasında rastlanan kadına yönelik şiddet olgusu; kadının maddi ve manevi bütünlüğüne ağır zarar vermektedir. Bunun yanı sıra, kadının toplumsal yaşama aktif ve üretken katılımının önüne geçerek sosyal ve ekonomik kalkınma önünde bir engel oluşturmakta, kadın erkek eşitsizliğinin devamına neden olmaktadır” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz

Sağlıkçı kadınlara yönelik şiddete dikkat çeken Dr. Akan, “Maalesef toplumun sağlığını her şeyin üstünde tutarak Türkiye’nin her bir yanında gece-gündüz demeden, canla başla çalışan sağlık çalışanlarına ve sağlık çalışanı kadınlara yönelik şiddet kabul edilemezdir. Bu vesile ile bir kez daha sağlık çalışanına yönelik her türlü şiddetti kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak her hafta Bursa’nın çeşitli bölgelerinde obeziteye karşı farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam’ yürüyüşleri düzenlediklerini hatırlatan İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle de sağlık çalışanı kadınlara yönelik şiddeti gündeme getirmek istediklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.