Hava Durumu

Bursalı sanayiciler üniversiteli öğrencilerle buluşuyor

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri için önemli bir organizasyona imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı sanayiciler üniversiteli öğrencilerle buluşuyor

Belirli aralıklarla düzenlenecek olan 'İş Dünyasıyla Söyleşiler' serisinde sanayiciler tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak. Söyleşilerin ilkinde Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı İbrahim Öztürk, öğrencilerle buluştu. Sanayiciler, öğrencilere hem kendi tecrübelerini anlattı, hem de tavsiyelerde bulundu. İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Altıntaş'ın yönettiği sohbette ilk konuşmacı Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova oldu. Öğrencilere kendi başarı hikayesinden bahseden Yeşilova, Türkiye'nin gündeminde yer alan yerli otomobil konusunda da açıklamalarda bulundu. Dünyanın pek çok ülkesini gezdiğini ve çok farklı şehirler gördüğünü kaydeden Yeşilova; "Bursa, gördüğüm en güzel şehirlerden birisidir. Ancak bilinçsiz politikalar sebebiyle maalesef artık eski görüntüsünden çok uzakta duruyor. Bana göre Bursa'yı sanayileştirmek yapılan en büyük hatalardan birisidir. Ancak artık yapılmış. Bunu düzeltmek mümkün değil. Yaşayacak yer kalmadı. Bursa dediğinizde aklınıza gelen ürünlerin hemen hemen hiç biri kalmadı. Şimdi kalan kısmı koruyacak planlamalar yapılmak zorunda. Bana göre kentteki önde gelen iki sektörü yani, tekstil ve otomotivi ön plana çıkaracak ve bu alanda kümelenecek planlamalar yapmalıyız" diye konuştu.
DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk ise sanayi alanında Bursa'nın Türkiye'nin kalbi olduğuna işaret etti. Şehrin ihracat fazlası veren ender şehirlerden birisi olduğunun altını çizen İbrahim Öztürk, "Bir ülkenin kurtarılabilmesi çalışmaktan ve üretmek gerekiyor. Günümüzde şehirler yarışıyor. Bana göre Türkiye'de üretilecek olan yerli otomobil fabrikasının Bursa'da yapılması gerekiyor. Çünkü otomotiv yan sanayii şehrimizde çok büyük bir güç. Uzun ve kısa vadede fayda maliyetlerini gözden geçirmek gerekiyor. Bu anlamda da kısa vadede Bursa ön plana çıkacaktır" dedi.

Söyleşinin sonunda İİBF Dekanı Prof. Dr. Tayyar Arı, sanayicilere teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.