Hava Durumu

Bursalı sanayicilerden çevre atağı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSASİAD), tekstil boyahanelerinde yer alan Ram makinelerinden çıkan yağ-koku ve dumanı önlemek amacıyla yeni bir sistem geliştiren Erkamax firmasıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı sanayicilerden çevre atağı

DOSABSİAD, kamu kurumları ve özel firmalarla yaptığı işbirliklerini artırmaya devam ediyor. Bu bağlamda son olarak, Erkamax firması ile geniş kapsamlı bir anlaşmaya imza atan DOSABSİAD, çevre konusundaki hassasiyetini de ortaya koymuş oldu. DOSABSİAD ve Erkamax arasında imzalanan protokol öncesinde konuşan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk, DOSABSİAD'ın üyelerine ve bölgeye avantaj sağlayacak işbirliklerine devam ettiğini belirtti.

Bölgedeki firmaların çevre bilincine sahip olduğunu da ifade eden Öztürk, "DOSABSİAD olarak, üyelerimizin ve bölgemizin çıkarlarını her zaman gözetiyor. Onların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda projelerimizi hayata geçiriyoruz. Yeni dönemde üyelerimizin avantaj sağlayacağı çalışmaları sürdüreceğiz. Bu bağlamda bugün Erkamax ile geniş kapsamlı bir protokole imza atıyoruz. Anlaşma ile hem firmalarımızın geri kazanımlar sayesinde enerji tasarrufu etmelerini, hem de emisyon salınımlarını en asgari düzeye indirmelerini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Firmaların tüm enerji giderlerinden geri kazanım sağlayan sistemler ürettiklerini ifade eden Erkamax Genel Müdürü Hüseyin Karışlı ise, "Firmalara önemli kazanımlar sağlayan Ram Baca Gazı Yağ-Koku-Duman Filtrasyon ve Isı geri Kazanım sistemlerimiz sayesinde yüzde 15'lere varan maliyet dönüşleri elde ediliyor. Uygulanacak Yağ-koku-duman filtrasyonu sistemi sayesinde Bursa Mahalli Çevre il Kurulu kararıyla 31.12.2017 tarihine kadar tekstil fabrikalarında Ram makinalarına takılması zorunlu hale getirilen filtrasyonu sistemini ihtiyacını da karşılayarak, DOSAB gibi bir bölgede ciddi kazanımlar sağlanacağını düşünüyoruz. Hem firmalar, hem de bölge açısından faydalı bir işbirliğine imza attık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.