Hava Durumu

Bursalı şehit için ilk tören Mardin'de

Mardin'in Savur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı bombayı, devriye görevindeki askeri zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 4 asker, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Şehit Astsubay Yasin Tekin'in 7 aylık hamile eşi Ülkiye Tekin, törende gözyaşı döktü.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı şehit için ilk tören Mardin'de

Savur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin dün akşam yola döşedikleri el yapımı bombayı, devriye görevi yapan askeri zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Yasin Tekin (25), Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin (40), Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı (24) ve jandarme er Mustafa Özel (21) için Mardin'deki 70'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Vali Vekili Bahattin Çelik, AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardinli STK temsilci, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı. Vali Vekili Çelik ve 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarıyla görüşerek, onları teselli etmeye çalıştı. Şehit cenazelerinin alana getirilmesiyle başlayan törende şehitler için saygı duruşu yapıldı, öz geçmişleri okundu. Tören boyunca şehit Astsubay Yasin Tekin'in 7 aylık hamile eşi Ülkiye Tekin gözyaşı döktü. Törende konuşan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, şunları söyledi:

"MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK"

"Terör örgütü, ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğünü engelleyerek masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Hukuku, insan temel ve hak özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasın. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Biz terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha bir inanç azim ve kararlılıkla devam edeceğiz."

ŞEHİT YAYLI BURSA'YA GÖNDERİLDİ

Mardin il Müftüsü Dursun Ali Coşkun da törende dua okudu. Okunan duanın ardından şehit Astsubay Yasin Tekin'in cenazesi Niğde'ye, Evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in cenazesi Sivas'a, Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı'nın cenazesi Bursa ve Jandarma Er Mustafa Özel'in cenazesi ise İstanbul'a gönderildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.