Hava Durumu

Bursalı tekstilciler Paris'ten moralli döndü

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Paris Premiere Vision ve Texworld fuarlarından moralle döndü.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı tekstilciler Paris'ten moralli döndü

Tekstil sektörünün kalbinin attığı fuarlarda yeni koleksiyonlarını görücüye çıkaran Bursalı firmalar, yeni ticaret bağlantıları kurdu.

BTSO, Bursa iş dünyasının ihracatçı kimliğini güçlendiren projelere imza atmaya devam ediyor. Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Fransa'da düzenlenen Premiere Vision ve Texworld fuarlarına 2013 yılından bu yana yaklaşık 15 organizasyon düzenleyen BTSO, 100'e yakın iş dünyası temsilcisini bir kez daha modanın başkentinde buluşturdu. 11-14 Şubat tarihleri arasındaki Texworld Fuarı ile 13-15 Şubat'ta düzenlenen Premiere Vision Fuarı'na katılan Bursa iş dünyası temsilcileri, önemli iş birlikleriyle Bursa'ya döndü.

Texworld Fuarı'nda katılan Fabra Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Engin Alemdar, fuarın çok verimli geçtiğini söyledi. Ur-Ge çalışmaları kapsamında aldıkları satış ve pazarlama eğitim faaliyetlerinin de kendi firmasına büyük katkı sağladığını kaydeden Alemdar, "Bu yıl 5'inci kez katıldığımız fuarda 120'den fazla firma ile görüştük. Ziyaretçilerimizin yaklaşık yüzde 20'si yeni müşteri. İngiltere, Fransa gibi Avrupa ülkelerinden gelen firmalarla önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Eskiden Türk firmalarına miktar odaklı kumaş üreticisi olarak bakarlardı. Şimdi sektörümüz büyük bir değişim yakaladı. Ur-Ge ve Küresel Fuar Acentesi Projeleri firmamızın dünyaya açılmasında önemli katkı sağladı.

Texworld Fuarı'na katılan Işıksoy Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Arzu Işık, BTSO'nun fuarcılıkta oldukça başarılı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"BTSO, firmaların ihracatını artırma ve rekabetçiliğini geliştirme noktasında şirketlere önemli tecrübe kazandırdı. Özellikle Bursa'da yapılan alım heyeti organizasyonları firmamızın yeni müşteriler kazanmasını sağladı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.