Hava Durumu

Bursalı transeksüel Öykü'nün hukuk zaferi

Kocasıyla, evli olduğunu bile bile ilişki yaşadığını ileri sürdüğü kadın hakkında tazminat davası açan transseksüel Öykü Özen'e, mahkeme 5 bin lira ihanet tazminatı ödenmesine hükmetti. Kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Özen, "Bu karar Türkiye’deki tüm kadınlara örnek olmalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı transeksüel Öykü'nün hukuk zaferi

2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kendisiyle evli olduğunu bildiği halde kocası M.Ö. ile ilişkiye girdiğini ileri sürdüğü özel güvenlikçi A.Y. hakkında 50 bin liralık manevi tazminat talep eden Öykü Özen'nin davasında karar çıktı. Daha önceki celselerde davacı Öykü Özen, davalı A.Y. ve kocası M.Ö.'nün sosyal paylaşım sitesine yüklenen fotoğraflarını, birlikte tuttukları evin kira sözleşmesini, kocası M.Ö.'nün cep telefonundaki samimi fotoğrafları, mahkemeye aldatılmanın delili olarak sunmuş, davalı A.Y.’nin ise transseksüel Öykü Özen'in kocası M.Ö. ile olan ilişkisini duruşmada da doğrulamıştı.

5 BİN LİRALIK TAZMİNAT, DAVACININ KADIN OLMASINA HÜKMEDEN MAHKEMEDEN ÇIKTI

6 yıl önce Özen'in cinsiyet değiştirmesine hükmeden 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu kez de ona tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkeme davalı A.Y.'yi, davacı Özen'e 5 bin lira manevi tazminatı, olay tarihi olan 29 Aralık 2011 tarihinden itibaren yasal faizleriyle ödemesine hükmetti.

"BU KARAR BÜTÜN KADINLARA ÖRNEK OLMALI"

Cinsiyet değiştirerek evlendiği kocası M.Ö. ile boşanma davasının sürdüğünü ifade eden transseksüel Öykü Özen, "Ben kişilik haklarıma saldırı sebebiyle bu davayı açtım. Türkiye'de ne yazık ki, evlilik dışı ilişkiler çok yoğun. Evliliklerin bozulmasında erkeklerin ve kadınların bu yasak ilişkilerinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Benim eşimle evlilik dışı ilişki yaşayan bayana karşı, açtığım davayı kazandım. Mahkeme, yasal faizleriyle birlikte 8-9 bin liralık tazminatın tarafıma ödenmesine hükmetti. Bu karar, bütün kadınlara örnek olmalı. İnsanlar evliliklerini yürütemiyorlarsa bunu boşanarak sonuçlandırmalı. Kimsenin, karşısındaki insanın psikolojisini alt üst etmeye, ona zarar vermeye hakkı yok" dedi.

"BENİM DURUMUMDA OLAN BİR ÇOK KADIN BÖYLE BİR HAKKI OLDUĞUNU BİLMİYOR"

Çok zor günler yaşadığını belirten Özen, "Benim durumumda olan birçok kadın var. Ve onlar bu haklarını bilmiyorlar. Burada kazanılan para değil. Önemli olan bu insanın cezalandırılmasıdır. Bu karar, insanlara örnek olsun istiyorum. Bu yönde zannedersem Türkiye'de verilmiş ilk karar. Karardan memnunum. Daha yüksek miktarlar bekliyordum. Ama Türkiye'de tazminat davalarında yüksek rakamların çıkması pek mümkün değil. Bu hangi dava olursa olsun böyle. Çünkü bunu, sebepsiz zenginleşme olarak görüyorlar. Bu davanın aldatılan bütün kadın ve erkeklere örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. İnşallah, herkes için hayırlı olur. Kimse aldatılmaz, kimse aldatmaz. Çünkü kimse mutsuz olmak için evlenmiyor. Ben yaşadım, başka kadınlar yaşamasın" diye konuştu.

"PARA ÖNEMLİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN DAVAYI KAZANMAMDI"

Eşlerin, aldattığını ispatlamanın zor olduğunu ifade eden Özen sözlerini şöyle sürdürdü:"Çünkü erkek yada kadın, bu konuda çok bilinçli oluyor. Arkasında delil bırakmamaya çalışıyor. Ama ben, eşimin bu kadınla birlikte çekilmiş fotoğraflarını ve telefon yazışmalarını, ve sosyal paylaşım sitesindeki yayınlanan samimi fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundum. Ve ihanete uğradığımı ispatladım. Para önemli değil, önemli olan davayı kazanmamdı".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.