Hava Durumu

Bursalı üreticiye Bakan'dan yardım sözü

Bursa'da hafta içersinde yaşanan sel ve dolu olayından etkilenen çiftçilerin sorunları, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba'ya anlatıldı. Bakan Fakıbaba, Kurtulan ve Dündar aracılğıı ile çiftçilere destek sözü verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2017 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2017 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı üreticiye Bakan'dan yardım sözü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yapılan ziyarette konuşan Mustafakemalpaşa İlçe Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hafta içersinde yaşanan sel ve dolu felaketinden ilçeleri ve Karacabey'de 95 bin dönüm ekili arazinin zarar gördüğünü söyledi.

Mısır, kavun, karpuz, biber ve domates üreticisinin büyük zarar gördüğünü belirten Sadi Kurtulan, "olayın yaşanmasından hemen sonra çiftçilerimizi ziyaret ettik. Sorunlarını dinleyip beklentilerini not alarak. Sizlere bölgede yaşayan çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıyı anlatıp çözüm yolunda yardım etmeniz için geldik" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın bölgede yaptığı incelemelerdeki gözlemlerini anlattığı ziyarette konuşan Bakan Ahmet Fakıbaba, süreci yakından takip ettiklerini belirtip, "önemli olan cana bir şey gelmesin. Ürünlere gelen zararı bu devlet hep karşılamıştır, bunu da karşılamak zorundayız. Üreticiye saygısı olan bir hükümetiz. Devlet olarak, hükümet olarak olaya bakışımız böyledir. Hem merkezi hükümet hem de yerel yönetim olarak ne yapabileceğimize hep birlikte bakacağız. Yardım etmek bizim görevimiz. Bu yaraları hep birlikte saracağız " dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.