Hava Durumu

Bursalı yazılım firmasından büyük başarı!

Bursa firması Kuark Dijital, çocuklar için geliştirdiği Kodlamasal uygulamasını ABD’nin başkenti Washington DC’de düzenlenecek ‘National Maker Faire’ fuarında tanıtacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı yazılım firmasından büyük başarı!
Çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak için sosyal proje olarak Bursa’da hayata geçirilen ‘Kodlamasal’ sınırlarını genişletiyor. Kuark Dijital firması tarafından geliştirilen ve miniklerin kendi hayal güçlerini kullanarak hikayeler, oyunlar ve animasyonlar yapabileceği uygulama 28 Nisan tarihinde Apple Store’da yayına girmişti.

Çocuklar tarafından büyük ilgi gören ve katılım gösterdiği fuarlarda en çok ziyaret edilen stantlar arasında yer alan Kodlamasal uygulaması 18-19 Haziran 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington DC’de bulunan Colombia Üniversitesi’nde düzenlenecek ‘National Maker Faire’ fuarında Bursa’yı ve Türkiye’yi temsil edecek.

\\\"\\\"

6-7-8 Mayıs tarihinde 5. Bursa Bilim Şenliği’nde en çok ziyaret edilen stantlardan biri olan Kodlamasal hakkında Bursa Büyük Şehir Belediye başkanı Recep Altepe, BEBKA Genel Müdürü Tamer Değirmenci, Uludağ Üniversitesi Gemlik Programlama Bölüm Başkanı Rukiye Topuz da bilgi alışverişinde bulunmuştu.


\\\"\\\"

ABD’de gerçekleştirilecek fuara Bursa’dan katılacak ilk firma olduklarını belirten Kuark Dijital firması Genel Müdürü Mustafa Bahadır Şahin, Kodlamasal uygulamasının daha önce 5. Bursa Bilim Şenliği fuarında da yer aldığını ve çocuklar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

\\\"\\\"

Amerika’daki fuarda farklı uluslar tarafından geliştirilen uygulamaların yer alacağını, bir Bursalı yazılım firması olarak da orada bulanacakları için gururlu olduklarını dile getiren Şahin, “Bursa’dan çıkan bir uygulamayı ABD’de tanıtma şansı bulacağız. Önümüzdeki dönem içerisinde Türkiye’de bir tanıtım turu düzenlemeyi ve öğrencilerle birlikte “Kodlamasal Atölye” çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz” dedi.

\\\"\\\"

Kodlamasal nedir?

Kodlamasal; çocukların (9-11 yaş) kendi hayal güçlerini kullanarak hikâyeler, oyunlar ve animasyonlar yapabileceği yeni bir platform. Uygulama içerisinde yeni sahne ve projeler oluşturabiliyor, sahnede bulunan bir nesneye hareket, görünüm ve ses aksiyonları atanabiliyor. “İngilizce” dil seçeneğini de olan uygulama şuan da sadece Apple Store’da yer alıyor. Firma, uygulamanın önümüzdeki günlerde Android’lerde de yer alacağını belirtiyor.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.