Hava Durumu

Bursalılar dikkat... O plajda sakın denize girmeyin

Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi'ne olan kıyıları ile İznik Gölü kıyısındaki plaj ve kamplarda gerçekleştirilen haziran ayı ölçümlerinde, 23 plajdan 22'sinde denize girilebileceği belirlendi Sonuçların referans değerlerin üzerinde çıkan ve "kötü kalitede su" tespitinin yapıldığı Gemlik'teki bir plaj için ise "denize girilmez" uyarısında bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar dikkat... O plajda sakın denize girmeyin

Bursa'nın Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi'ne olan kıyıları ile İznik Gölü kıyısındaki plaj ve kamplarda gerçekleştirilen haziran ayı ölçümlerinde, 23 plajdan 22'sinde denize girilebileceği belirlendi. Sonuçların referans değerlerin üzerinde çıkan ve "kötü kalitede su" tespitinin yapıldığı Gemlik'teki bir plaj için ise "denize girilmez" uyarısında bulunuldu.

AA muhabirinin Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünün, haziran ayı birinci tur deniz suyu kirliliği ölçüm sonuçlarından derlediği bilgilere göre, Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan Gemlik ve Mudanya'da 8'er, Karacabey'de 3 ve İznik Gülü kıyısında 4 olmak üzere, 23 kamp ve plajda ölçümler yapıldı.

Bu kapsamda, 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının "kılavuz ve zorunlu değerler" olarak dikkate alındığı ölçümlerde, "toplam koliform", "fekal koliform" ve "fekal streptekok" parametrelerinin, Gemlik'teki bir plaj dışında referans değerler aralığında olduğu tespit edildi. Kirlilik ölçümlerinde, 23 plajdan 14'ünde "iyi kalite su" ve 8'inde "orta kalitede su" tespiti yapıldı.

Sonuçlar kılavuz değerlerin altındaysa "iyi kalitede su (girilebilir)", kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa "orta kalitede su (girilebilir)", zorunlu değerlerin üzerindeyse "kötü kalitede su (girilemez)" değerlendirmesinin yapıldığı ölçümlerde, Gemlik'teki "Narlı Halk Plajı" için "kötü kalitede su" ve "denize girilmez" tespitlerine yer verildi.

Güney Marmara'nın en temiz kıyıları

Gemlik'te Karacaali İzcilik Kampı, Küçükkumla Orman Kampı ve Hasanağa İzcilik Kampı; Mudanya'da Burgaz Altınkum Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajı ve Coşkunöz Halk Plajı ile İznik Gölü'nde Göllüce Halk Plajı ve Orhangazi Halk Plajı'nın "orta kalite su"ya sahip olduğu belirlenirken, Güney Marmara'da "iyi kalite" deniz suyuna sahip sahil ve plajlar şöyle:

"Gemlik: Büyükkumla Halk Plajı, Gemsaz Halk Plajı, Kumsaz Halk Plajı ve Kurşunlu Sitelerönü Halk Plajı.

Mudanya: Kızılay Kampı, Burgaz Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı, Eşkel Halk Plajı ve Eğerce Halk Plajı.

Karacabey: Yeniköy Halk Plajı, Malkara Halk Plajı, Kurşunlu Halk Plajı.

İznik Gölü: İnciraltı Mevki Halk Plajı ve Darka Tatil Köyü." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.