Hava Durumu

Bursalılar müjde... Uludağ Yolu'nda asfaltlama çalışmalarına başlandı

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, Uludağ Yolu'nda 18 yıl sonra asfalt yenileme çalışmalarına başladı. Vali Münir Karaloğlu, yolun 26 kilometrelik kısmının bu yıl tamamlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar müjde... Uludağ Yolu'nda asfaltlama çalışmalarına başlandı

Türkiye'nin Davos'u olmaya aday gösterilen Uludağ'ın yaz kış cazibe merkezi olması için karayoluyla ulaşımı rahatlatmak adına ilk adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen teleferiğin ardından Uludağ'a karayoluyla ulaşımın rahatlatılması çalışmaları da başladı. Uludağ yolunun karayolları sorumluluğundaki 31 kilometrelik bölümü yenileniyor. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün, bu yıl ilk 6 kilometrelik bölümünde gerçekleştireceği platform genişletme ve asfalt yenileme çalışmaları başladı. Oteller bölgesine kadar olan 26 kilometrelik kısmı bu yıl tamamlanacak olan yol İki yıl sürecek asfalt kaplama çalışmaları 21 milyon 500 bin liraya mal olacak.

VATANDAŞLARDAN SABIR İSTEDİ

Simge Grup tarafından yapılacak çalışmalar, Uludağ Milli Park'ı girişinde düzenlenen törenle başladı. Yol çalışmalarının büyük bir hıza yapılacağını ifade eden Vali Münir Karaloğlu, yolun 26 kilometrelik bölümün bu yıl tamamlanacağını söyledi. Çalışmalar yüzünden bölgedeki trafik yoğunluğun artabileceğini hatırlatan Karaloğlu, "Bu yoğunluğun önüne geçebilmek için vatandaşlarımızdan daha ziyade teleferiği kullanmalarını rica ediyoruz. Hedefimiz daha kolay ulaşılan bir Uludağ. Bunun için vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz" diye konuştu. Törende konuşan Simge Grup Yönetim Kurulu Başkanı, zirveye giden yoldaki asfalt çalışmasını en son 1996 yılında kendilerinin yaptığını hatırlatarak, yolu en kısa sürede eskisinden daha iyi bir şekilde yapacaklarını söyledi. Törende konuşan Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür ise Bursa'ya on yıllık dönemde 2 milyon 500 bin liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Bugün başladığımız çalışmalar kapsımınsa İnkaya ile Oteller bölgesi arasındaki 26 km, Sarıalan'a 3 km ve 2. Bölgeye 2 km olmak üzere 31 km yol yapacağız. Bu çalışmanın maliyeti 21 milyon 500 bin liraya mal olacak" dedi.

KIŞ SEZONUNA YETİŞECEK

Jandarma Kontrol Noktası`ndan itibaren, Uludağ'daki 2. etaba kadarki 34 kilometrelik bölümde komple eski asfalt zemini sökülecek, drenaj, baks ve ızgaralar yenilenecek. Yolun yer yer 6 ile 15 metre arasında değişen genişliği bütün etapta 12 metrelik standarda yükseltilecek. Yolun bu yıl 6 kilometrelik bölümü tamamlandıktan sonra önümüzdeki kış sezonuna tüm altyapısı, asfaltı, çizgisi yenilenmiş olarak hizmete girecek. Yenileme sonrası kar temizleme işlerinin daha da kolaylaşması ve Uludağ yolunda yağış nedeniyle tıkanmaların son bulması hedefleniyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.