Hava Durumu

Bursa'nın şehidinin cenaze töreninde kahreden fotoğraf

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada 2 arkadaşı ile birlikte şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 20 yaşındaki Servet Tomak'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi. Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine birkaç ay sonra yapmayı planladığı düğününde diyeceği damatlığındaki gömlek ve kravatı konulan şehidin annesi Hacer Korkmaz, "Oğlum şehit oldu ya bu bana yeter. Ağlamayacağım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın şehidinin cenaze töreninde kahreden fotoğraf
Çukurca'da bulunan 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alanındaki Güven Dağı üs bölgesinde geçen Cuma günü PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada silah arkadaşları Emre Şahin ve Özgür Mutlu ile birlikte şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Servet Tomak'ın cenazesi, dün Van'da düzenlenen törenin ardından annesi Hacer Tomak'ın yaşadığı Bursa'ya götürüldü. Şehit Tomak'ın cenazesi, ailenin isteği üzerine dün gece saatlerinde memleketi Gaziantep'e getirildi.

Şehit Servet Tomak için ikindi vakti Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Mehmet Gökdağ ve Akif Ekici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, şehidin annesi Hacer Korkmaz, babası Mehmet Tomak, ağabeyi Cumali, kardeşi Aziz, askerler ve vatandaşlar katıldı.



TABUTUNA DAMATLIĞI KONULDU

3 erkek kardeşten ortancası olan şehit Sözleşmeli Piyade Er Servet Tomak'ın 7 önce vatani görevini tamamladıktan sonra girdiği sınavda başarılı olup Sözleşmeli Piyade Er olarak Hakkari'de göreve başladığı ve 2 ay önce de soyadı öğrenilemeyen Beyza isimli kız ile sözlendiği belirtildi. Törende şehit Tomak’ın tabutunun üzerine düğünde giyeceği damatlıktaki gömlek ütülenerek kravatla birlikte konuldu.



ŞEHİT ANNESİ: AĞLAMAYACAĞIM

Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin şoförlük yapan babası Mehmet Tomak'ı Vali Yerlikaya teselli ederken, annesi Hacer Korkmaz ise sürekli ederek, "Ağlamayacağım. Benim oğlum şehit oldu ya bu bana yeter. Biz Allah'ımızı biliyoruz. Biz hain değiliz, oğlum hain değildi. Gerekirse diğer çocuklarımı da gönderirim. Allah mekanını verdi. Babasının elinden çok çektik. Bursa’ya gittik. Yoksullukla büyüttüm oğlumu. Pusuya düşürdüler çocuğumu" diye ağıt yaktı.

Şehit Tomak’ın cenazesi, cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.