Hava Durumu

Bursaray'a zam yapılacak mı?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son günlerde Bursaray ücretlerine büyük zam yapıldığı şeklindeki dedikoduların yersiz olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaray'a zam yapılacak mı?
Görükle, Kestel ve Emek olmak üzere toplam 38,5 kilometrelik hatta günlük ortalama 240 bin yolcunun taşındığı Bursaray’a büyük zamlar yapıldığı yönündeki iddialara Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açıklık getirdi. Bursaray ücretlerine zam yapılmasının söz konusu olmadığını dile getiren Başkan Altepe, iddiaların sadece dedikodudan ibaret olduğunu vurguladı.

Sadece tek kullanımlık elektromanyetik kartlarla ilgili depozito uygulamasına geçildiğini ifade eden Başkan Altepe, “Tek kullanımlık elektronik manyetik bilet yurtdışında hazırlandığı için maliyeti yüksek. Bir defa binmek için kullanılan bu manyetik bileti depozitolu olarak satıyoruz. Vatandaşlarımız bileti iade ederek, paralarını geri almış oluyorlar. Böylelikle bileti başka yolcularımıza da satabiliyoruz. Bu şekilde ekonomik kayıp oluşmamış oluyor.

Bu kullanım tarzı normal müşterilerimizin yüzde 2’sini oluşturuyor. Özellikle şehir dışından gelen, terminalden gelenler kullanmış oluyor. Bunun dışında bukart kullanan hemşerilerimizle ilgili bir sıkıntı yok” dedi.



ULAŞIMDA EN UYGUN FİYAT

Bursa’da en uygun ulaşım fiyatının raylı sistemde olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’nın bir ucundan diğerine, Kestel’den Görükle’ye 31 kilometre raylı sistemle ulaşım 2.25 TL. Bu gerçekten en uygun fiyat. Ara istasyonlarda inildiği zaman 1.90 liraya kadar düşmüş oluyor. Bu konunda en kaliteli hizmeti en ucuza vermeye gayret ediyoruz. Bu konuda herhangi bir zam yok. Ayrıca yine raylı sisteme ulaşmada besleme hatları kullanan, aktarma için diğer araçlara binenler de raylı sisteme bindiği takdirde besleme hattı ücretleri düşülmüş oluyor. Yani 2.25 liraya ilave bir ücret ödememiş oluyorlar. Halkımıza tanıyabildiğimiz tüm kolaylıkları tanıyoruz. Tüm hemşerilerimizin toplu ulaşımı, özellikle de raylı sistemi kullanmalarını tercih ediyoruz. Hem trafikte sıkışmamaları, zaman kaybetmemeleri için hem de ekonomik olması açısından Bursaray huzurlu ve güvenli” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.