Hava Durumu

Bursaspor 1 puanla dönüyor

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Eskişehirspor ile Bursaspor golsüz berabere kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2015 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor 1 puanla dönüyor
Ligde üst sıraları zorlayan Bursaspor ile alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Eskişehirspor arasında oynanan maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Eskişehir'de oynanan maçta iki takım da istenilen futbolu sahaya yansıtamazken, müsabaka 0-0 sona erdi. Özellikle gol yollarındaki isimlerin etkisiz kaldığı maçta iki ekip de pozisyon üretmektede zorlandı.

0-0'lık sonucun ardından Bursaspor puanını 38'e, Eskişehirspor ise 24'e yükseltti.

CANLI ANLATIM

90+3' Hakem Fırat Aydunus maçı bitiren düdüğü çalıyor ve mücadele 0-0 sona eriyor.

90'Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90'Bursaspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ozan Tufan oyundan çıkıyor ve Bekir Yılmaz oyuna giriyor.

89'Bursaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Samuel Holmen oyundan çıkıyor ve Ozan İpek oyuna giriyor.

89'Rogelio Mori'nin pası ile ceza yayının gerisinde topu kontrol eden Emre Güral döner dönmez sol ayağı ile gelişine şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

87'Orta alanın biraz gerisinde rakibi Rogelio Mori'nin göğsüne ayağı ile müdahalede bulunan Fernando Belluschi sarı kart ile cezalandırılıyor.

85'Kamil Ahmet Çörekçi sağ kanatta penaltı noktasına ortasını yapıyor. Penaltı noktasının biraz önünde topla buluşan Serdar Özkan kafa vuruşunu yapıyor anca top farklı bir şekilde auta gidiyor.

84'Eskişehirspor yarı alanında sol korner direğine yakın bir noktada rakibi Serdar Özkan'a sert müdahalede bulunan Enes Ünal sarı kart ile cezalandırılıyor.

83'Eskişehirspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sezer Öztürk oyundan çıkıyor ve Emre Güral oyuna giriyor.

81'Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı ön direğe doğru ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Fernandao şutunu çekmek istiyor fakat üzerine çarpan top auta gidiyor.

77'Eskişehirspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Onur Bayramoğlu sedye ile oyundan çıkıyor ve Serdar Özkan oyuna giriyor.

76'Onur Bayramoğlu'nun yaşadığı sakatlıktan dolayı karşılaşma duruyor

74'Sağ kanatta topla buluşan Fernandao ceza sahasına girmek isterken Mustafa Yumlu rakibine yatarak sert müdahalede bulunuyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

71'Bursaspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Enes Ünal oyuna giriyor ve Josue kenara geliyor.

71'Orta alanda rakibi Samuel Holmen'e arkadan sert müdahalede bulunan Nzuzi Toko sarı kart ile cezalandırılıyor.

68'Onur Bayramoğlu'nun pası ile sol kanatta topla buluşan Ergün Teber için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

66'Sol kanatta topla buluşan Aziz Behich altıpas içerisine yapıyor ancak kaleci Ali Şaşal Vural, rakibi Fernandao'dan önce araya girerek topun sahibi oluyor.

62'Ceza yayı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta Diego Angelo şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

61'Aziz Behich, rakibi Nzuzi Toko'ya yapmış olduğu sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

60'Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında topla birlikte ilerleyen Ibrahim Sissoko ara pası ile Rogelio Mori'yi ceza sahası içinde hareketlendiriyor ancak ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

59'Eskişehirspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Özgür Çek oyuna devam edemiyor ve Ergün Teber oyuna giriyor.

59'Özgür Çek saha dışına alındıktan sonra karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

58'Karşılaşma Özgür Çek'in yaşadığı sakatlık nedeniyle duruyor.

55'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Fernando Belluschi altıpasın gerisine ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Renato Civelli kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

53'Karşılaşmanın bu dakikaları karşılıklı top kayıpları ile geçiliyor.

49'Ceza yayının hemen önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fernando Belluschi şutunu çekiyor ancak top, Eskişehirspor barajından geri dönüyor.

46'Fırat Aydınus'un düdüğü ile ikinci yarıya Bursaspor başlıyor.

45'Fırat Aydunus'un düdüğüyle karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona eriyor.

45'Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Rogelio Mori şutunu çekiyor ancak top Bursaspor defansından geri dönüyor. Geri dönen topu ceza yayı solunda takip eden Sezer Öztürk gelişine sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

45'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Josue altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak kaleci Ali Şaşal Vural topu iki eliyle kontrol ediyor.

45'İlk yarının sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

44'Sol kanatta topla birlikte ilerleyen Ibrahim Sissoko ceza sahasına ortasını yapıyor. Arka tarafta bulunan Aziz Behich göğüs pasını kalecisine vermek istiyor ancak Harun Tekin köşeye giden topu son anda kornere çeliyor.

41'Sağ kanatta topla buluşan Sezer Öztürk son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Şamil Cinaz topu uzaklaştırıyor.

39'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Josue altıpas içerisine ortasını yapıyor. O noktada Ali Şaşal Vural topu iki eliyle kontrol ediyor ve Şamil Cinaz'ın ona yapmış olduğu müdahaleye Fırat Aydınus faul kararı veriyor.

35'Ibrahim Sissoko pasını ceza yayı üzerindeki Sezer Öztürk'e veriyor. Sezer Öztürk topu kafayla ceza sahasına indiriyor. Rogelio Mori ceza sahası içi hafif sol çaprazda topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Harun Tekin'den geri dönüyor ve o noktada yaşanan büyük karambolden sonra Şamil Cinaz topu uzaklaştırıyor.

33'Sağ kanattan köşe vuruşunda Fernando Belluschi yerden pasını Josue'ye veriyor. Josue topu soluna çektikten sonra altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak Ali Şaşal Vural topu kontrol ediyor.

33'Hızlı gelişen Bursaspor atağında Ozan Tufan topla birlikte sağ kanattan ceza sahasına girdikten sonra ortasını yapıyor ancak Goran Causic topu kornere gönderiyor.

32'Ozan Tufan'ın kısa pasında ceza yayının gerisinde topla buluşan Fernando Belluschi gelişine sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak bu zayıf vuruşta top, kaleci Ali Şaşal Vural'ın kontrolünde kalenin yanından auta gidiyor.

30'Ozan Tufan'ın pasına sağ kanatta hareketlenen Fernandao için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

30'Maçın üçte birlik bölümü geride kalırken, topla oynama yüzdelerinde ev sahibi Eskişehirspor'un üstünlüğü bulunuyor.

26'Orta alanın sol tarafından kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Josue ceza sahasına ortasını yapıyor ancak top direk auta çıkıyor.

24'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sezer Öztürk altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak kaleci Harun Tekin topu çift yumrukla uzaklaştırıyor.

21'Orta alanın sağ tarafından kazanılan serbest vuruşta Sezer Öztürk penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada topu kontrol eden Rogelio Mori sırtı dönük bir şekilde röveşata vuruşunu yapıyor ancak top hemen önündeki Serdar Aziz'e çarparak kornere çıkıyor.

20'Karşılaşmanın bu dakikaları karşılıklı yapılan fauller ile sık sık duruyor.

18'Özgür Çek sol kanattan ortasını yapıyor ancak Aziz Behich topu uzaklaştırıyor.

16'Orta alanın biraz ilerisinde topa sahip olan Özgür Çek topla birlikte ilerledikten sonra ceza yayının solundan şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

14'Onur Bayramoğlu'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Özgür Çek sol kanattan ortasını yapıyor ancak Serdar Aziz topu uzaklaştırıyor.

12'Orta alanın sol tarafında topla buluşan Josue uzun pasını ceza sahasına hareketlenen Ozan Tufan'a atıyor ancak kalesini terk eden Ali Şaşal Vural uçarak topu kontrol etmeyi başarıyor.

9'Kısa süreli bir sakatlık yaşayan Ali Şaşal Vural'ın tedavisi saha içinde tamamlandıktan sonra karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

6'Sol kanatta topla buluşan Samuel Holmen ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Mustafa Yumlu topu uzaklaştırıyor.

3'Savunma arkasına atılan uzun topta kalesini terk eden Ali Şaşal Vural, rakibi Ozan Tufan'la çarpıştıktan sonra topu elinden kaçırıyor. O topu önünde bulan Fernandao ceza sahasının hemen dışından şutunu çekiyor ancak top yerdeki takıma arkadaşı Ozan Tufan'a çarpıyor ve hakem Fırat Aydınus sakatlık yaşayan Ali Şaşal Vural için oyunu durduruyor.

1'Fırat Aydınus'un düdüğü ile maça ev sahibi Eskişehirspor başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

-Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda saat 19:00’da başlayacak olan mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek.

-İlk 22 haftada 23 puan toplayan Eskişehirspor ligde 14. sırada yer alıyor.

-Bursaspor ise ilk 22 haftada topladığı 37 puan ile 5. sırada yer alıyor.

-İki takım daha önce 61 kez karşı karşıya geldi. Eskişehirspor 19, Bursaspor 21 kez kazanırken diğer 21 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.

-Eskişehirspor ligdeki son 5 karşılaşmasında 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet alırken beraberlik elde edemedi.

-Bursaspor ise ligdeki son 5 karşılaşmasında sadece 1 kez mağlup oldu. Diğer 2 karşılamayı kazanırken 2 kez de sahadan beraberlik ile ayrıldı.

-Ev sahibi ekipte cezalı durumda olan Ruud Boffin ile Raheem Lawal’ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Ömer Şişmanoğlu, Mirkan Aydın, Jerry Akaminko, Kaan Kanak, Erkut Şentürk, Semih Güler ve Sezgin Coşkun bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

-Bursaspor’da kırmızı kart cezalısı olan Volkan Şen ile sakatlığı bulunan Emre Taşdemir bu karşılaşmada görev alamayacaklar.



İŞTE İLK 11'LER

Teknik Direktör Şenol Güneş Eskişehirspor karşısına şu kadroyu sürdü;

BURSASPOR: Harun Tekin, Serdar Aziz, Renato Civelli, Şener Özbayraklı, Aziz Eraltay, Fernando Belluschi, Ozan Tufan, Şamil Çinaz, Cedric Bakambu, Josue, Fernandao

Yedekler: Okan Kocuk, Ozan İpek, Süheyl Çetin, Ertuğrul Ersoy, Bekir Yılmaz,  Samuel Holmen, Enes Ünal

Teknik Direktör Michael Skibbe’nin kadrosu ise şöyle;

Eskişehirspor: Ali Şaşal Vural, Kamil Ahmet Çörekçi, Mustafa Yumlu, Diego Oliveira, Özgür Çek, Nzuzi Toko, Goran Causic, İbrahim Sissoko, Sezer Öztürk, Onur Bayramoğlu, Rogellio Gabriel

Yedekler: Sinan Ören, Ergün Teber, Hürriyet Gücer, Berkay Tolga Dabanlı, Serdar Özkan, Emre Güral, Birol Parlak

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.