Hava Durumu

Bursaspor 57 yaşında!

Türk futbolunun en önemli değerlerinden Bursaspor bugün doğum gününü kutluyor. 1 Haziran 1963'te 5 kulübün birleşmesiyle faaliyetlerine başlayan Yeşil Beyazlılar 57 yıllık mazisinde sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2020 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2020 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor 57 yaşında!

HABER | BURSA HAKİMİYET

Yeşil Beyazlı kulübün internet sitesinden Başkan Mesut Mestan imzasıyla yapılan 57. yıl açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bursasporumuz 57 yıl önce 1 Haziran 1963 tarihinde, Acar İdmanyurdu, Pınarspor, İstiklal, Çelikspor ve Akınspor'un birleşmesi ile Türk spor tarihindeki yerini aldı.

Türk futbol tarihinin akışını değiştiren ve bir sportif devrime ismini veren kulübün adıdır Bursaspor.

Son senelerde yaşamış olduğumuz bütün olumsuzluklara ve zorluklara rağmen sezon başında 'Yeniden Zirveye' diyerek koyduğumuz hedefe bizleri her koşulda destekleyen Büyük Taraftarlarımızın desteğiyle ulaşacağımıza inancımız tamdır.

Kulübümüzün kuruluşunun 57. yıl dönümü kutlu olsun.

"Bursaspor Sen Çok Yaşa!"

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKTAŞ'TAN 57. YIL MESAJI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yayınlanan mesajda, "Acar İdman Yurdu, Akınspor, Çelikspor, İstiklal ve Pınarspor'un birleşmesiyle #1Haziran1963'te kurulan, renklerini Uludağ'ın beyazı ve Bursa Ovası'nın yeşilinden alan sevdamız Bursaspor'umuz 57 yaşında. Kutlu olsun... #Bursaspor57Yaşında" ifadelerine yer verildi.

TEKSAS'TAN KUTLAMA MESAJI

Bursaspor'un taraftar grubu olan Teksas'ın sosyal medya hesabından da bir kutlama mesajı yayınlandı.

Mesajda "Değerlerine sahip çıkacağın, dik duracağın, yeni destanlar yazacağın, mazin gibi şanlı ve temiz nice yılların olsun... #Bursaspor57Yaşında" ifadelerine yer verilerek bir de video paylaşıldı.

İŞTE O VİDEO:

KURUCU KULÜPLER ARMASINDA

Bursasporlular için bugün çok farklı bir anlam içeriyor. 1 Haziran 1963'te kurulan Yeşil Beyazlı kulüp bugün tam 57 yaşında, yarım asrı aşan bir çınar olarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bursa'da faaliyet gösteren 5 kulüp; Akınspor, Çelikspor, Pınarspor, Acar idmanyurdu ve İstiklal'in birleşmesiyle kurulan Bursaspor'un armasında yer alan 5 yıldız da bu kulüpleri ve renklerini ifade ediyor. 57 yıl boyunca birçok sevinci ve hüznü yaşayan Yeşil Beyazlı camia 16 Mayıs 2010'da elde edilen Süper Lig şampiyonluğunun da haklı gururu içinde. İstanbul takımlarının egemenliğine son vererek 27 yıl sonra yakalanan bu tarihi başarı 'Anadolu'da Futbol Devrimi' olarak kabul görüyor.

CAMİA SEVİNÇ VE HÜZNÜ YAŞADI

2003-04 ile 2018-19 sezonlarında küme düşen ve yeniden eski şaşalı günlerine dönmek için çaba sarf eden Bursaspor Kulübü 57 yıllık serüveninde Süper Lig Şampiyonluğu'nun dışında birçok başarıyı da camiasına yaşattı. Bursaspor müzesinde halen 1971 ve 1992'de kazanılan iki başbakanlık kupasının yanı sıra 1986'da elde edilen Federasyon Kupası şampiyonlukları bulunuyor. Yeşil Beyazlılar ayrıca 1995-96 sezonunda İnter Toto Kupası'nda çeyrek finale kadar yükseldi. Basketbolda yeniden faaliyete geçen Bursaspor geçtiğimiz yıl şampiyon unvanıyla adını erkekler Süper lig'ine yazdırdı.

Bursa Hakimiyet kentin en önemli markasına kuruluş yıl dönümünde başarılar diler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.