Hava Durumu

Bursaspor'a büyük müjde!

Bursa Valisi İzzettin Küçük. Özlüce Tesisleri'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildiğini, 102 dönümlük arazinin bedelsiz olarak Bursaspor'a geçeceğini açıkladı. Küçük ayrıca kulübün 12 milyon 800 bin TL'lik ecri misil borcunun da düştüğünü kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'a büyük müjde!

KULLANIM KARMAŞASI BİTECEK

Daha önce Milli Emlak'tan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne geçen ve halen Bursaspor Kulübü'nün kullandığı Özlüce Tesisleri'yle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, toplam 102 dönüm arazi üzerine kurulu tesisin önce Gençlik ve Spor Bakanlığı'na oradan da Bursaspor Kulübü'ne devredileceğini açıkladı. Bursaspor'un içerisinde bulunduğu mevcut mali krizin en büyük sebeplerinden birinin de halen kullanım hakkı karmaşasının devam ettiği Özlüce Tesisleri olduğunu ifade eden Vali Küçük, tesislerin bedelsiz olarak Bursaspor'a devredileceğini söyledi. Vali İzzettin Küçük, "Yazışmalar başladı. Kesinleşecek ve Bursaspor'a verecekler tesisi. Çünkü bu sistemde takım 10 -12 milyon TL para vermek zorunda kalıyor. Gençlik Spor Bakanlığı'na devrediliyor. Diğer takımlarda olduğu gibi kullanım hakkı Bursaspor'a verilecek" dedi.

KULÜP BORÇTAN KURTULACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Özlüce Tesisleri için 2012 yılına kadar olan 18 milyon liralık ecri misil bedeli ödemişti. 2012-2018 yılları arasında da 12 milyon 800 bin liralık ecri misil bedeli için Bursaspor Kulübü'ne borç çıkarılmıştı. Bu durumu hatırlatan Vali İzzettin Küçük, "Mevcut sistemde, istediği için değil belediyenin alması gereken mecbur paralar var. Belediye bu paraları almak zorunda. Kamuyu zarara uğratmamak için bu paraları alıyor. Almazsa belediye başkanı mahkemelik oluyor, 'Neden almıyorsun?' diye. Onun için bu sistemde kulüp zararlı çıkıyor. Devir işlemlerinin ardından kullanım hakkı Bursaspor'a verilecek, kulüp büyük bir yükten de kurtulmuş olacak" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Stadı'nın çevresindeki demir bariyerlerle ilgili de açıklamada bulunan Vali İzzettin Küçük, "Bu sene bu şekilde devam edeceğiz. Önümüzdeki sezonda buralar para kazanacak hale gelecek. Demirler kalkacak, sınırları daraltacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.