Hava Durumu

Bursaspor'a eski yöneticiden haciz şoku!

350 bin TL tutarındaki alacağını tahsil edemeyen Osman Malakçı'nın avukatı kulübün hesaplarına bloke koydurdu. Bursaspor Yönetimi bu davranışı kabul edilemez bulduğunu duyurdu. Osman Malakçı, "Bursaspor eğer benim 350 bin liramla kurtulacaksa bağışlamaya hazırım" dedi. Kamuoyuna geniş bir açıklama yapacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'a eski yöneticiden haciz şoku!

Süha GÜRSOY'un haberi

Bursaspor şok bir haciz olayı ile karşılaştı. Eski yöneticilerden Osman Malakçı, kulüpten alacağı olan 350 bin lirayı tahsil edemediği gerekçesiyle avukatı aracılığıyla haciz işlemi başlattı. 350 bin lira tutarındaki borç 422 bin liraya ulaşırken, kulübün tüm banka hesaplarına, TFF ve Spor Toto gelirlerine bloke konduğu bilgisi paylaşıldı. Onaylanan ve kasaya girmesi beklenen 100 milyon lira tutarındaki kredi konusunda iki bankanın oluşturduğu konsorsiyuma futbolculardan alınan 'Borcu yoktur' belgelerinin gönderildiği gün yaşanan bu haciz olayı Bursaspor Yönetimi'nde şok etkisi yarattı.

ALİ AY VE MALAKÇI GÖRÜŞTÜ

Bursaspor'dan yapılan bilgilendirmede, Başkan Ali Ay ile Osman Malakçı'nın geçen hafta içinde bir araya geldikleri ve ödeme konusunda görüştükleri belirtildi. Kulüpten ayrıca bu görüşmede, Osman Malakçı'nın yapılacak ödeme tarihi konusunda istediği vadeyi kulübe bildirileceğini, fakat böyle bir bilgilendirmenin Bursaspor Yönetimi'ne ulaşmadığının altı çizildi. Kulüpten ayrıca kredinin çıkacağı gün yapılan bu davranışın kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi. Bursa Hakimiyet'e konuşan Osman Malakçı ise avukatına yetki verdiğini, yurtdışında olduğundan gelişmeleri takip etmediğini bildirdi.

ÇOLAK'A 900 BİN TL ÖDENDİ

Türkiye'ye dönüşte kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklamada bulunacağını ifade eden Osman Malakçı, kısa bir açıklama yapmakla yetindi. Malakçı, "Bursaspor eğer benim 350 bin liramla kurtulacaksa ben bağışlamaya hazırım. Ama Başkan Ali Ay, Euro bazında para verip aynı şekilde alıyor. Neden kulübe Türk Lirası olarak para vermiyor. Bu davranışıyla etik hareket etmiyor. Ben para peşinde değilim. Yapılanı kabul etmiyorum. Sürekli borçtan bahsediliyor. Kasımpaşa maçından sonra istifa eden Yüksel Çolak'a 900 bin lirası hemen ödenirken, benimle niye böyle bir uğraşma işine girildi" dedi.

ALİ AY: 422 BİN LİRAYI BEN ÖDEYECEĞİM

Bu şok haciz gelişmesi Bursaspor Başkanı Ali Ay'ı küplere bindirdi. Gece geç saatlerde iki banka bu şartlar altında kulübe kredi vermelerinin imkansız hale geldiğini bildirince Ali Ay, Osman Malakçı'nın alacağı olan 422 bin lirayı salı günü kendi cebinden ödeyeceğini açıkladı. Ali Ay, "Biz Osman Malakçı'nın ayağına kadar gittik. Bize bir kahvenin kırk yıl hatırı var demişti. Ama görüyorsunuz dört gün bile hatırı yokmuş. Salı günü Osman Malakçı'ya 422 bin liralık ödemeyi ben yapacağım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.