Hava Durumu

Bursaspor'a müjde.... 3 maçlık cezası silinebilir

TFF’nin saha kapatma yerine uygulamaya sokacağı ‘kısmi tribün’ cezası önümüzdeki sezon uygulamaya sokulursa Bursaspor’un 3 maçlık seyircisiz oynama cezası silinebilir.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'a müjde.... 3 maçlık cezası silinebilir

Türkiye futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon uygulaması beklenen "kısmi tribün" cezasında detaylar belli olmaya başladı. Buna göre kulüplere saha kapatma değil, tribüne ceza uygulaması gelecek. Ayrıca cezaları önümüzdeki sezona sarkan takımlara da af kapıda. Uygulama yürürlüğe girerse Bursaspor'un üç maçlık cezası silinecek.

KATLAMALI CEZA VERİLECEK

Türkiye Futbol Federasyonu uzmanlarının uzun süredir üzerinde çalıştığı, yeni sezonda uygulanacak olan çirkin ve kötü tezahürat cezasındaki değişiklikler belli oldu. Yeni uygulamaya göre ilk 4 eylemde yine katlamalı para cezası var. 5, 6, 7 ve 8'de ise küfrün edildiği tribün kapatılacak. 9, 10, 11 ve 12. eylemin her birinde 1'er maç seyircisiz oynama cezası kesilecek.

AF KAPIDA

13 ve sonrasındaki çirkin ve kötü tezahüratta ise ceza, 2'şer maç seyircisiz oynamaya çıkacak. Bu karşılaşmalarda ise kadın ve çocuklara serbestlik uygulaması kalkacak. Yeni talimatla tüm kulüplere de af geliyor. Yani seyircisiz oynama cezası devam eden Bursaspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor başta olmak üzere profesyonel liglerdeki tüm takımlar bu aftan yararlanacak.

1 SANİYE YETECEK

Sıfır tolerans uygulaması yine devam edecek. Tribünlerde 1 saniye bile küfür olsa temsilci raporuna işlenecek ve disiplin kuruluna gönderilecek. Bunun için de o takımın tribündeki taraftarının % 10'unun sadece 1 saniye çirkin tezahüratta bulunması yeterli. Katlamalı olarak verilen para cezalarının miktarı ise büyük olasılıkla aynı kalacak. TFF'nin önümüzdeki hafta yapacağı yönetim kurulu toplantısında konuyu karara bağlaması bekleniyor.(Tolgay ATAOKAY)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.