Hava Durumu

Bursaspor'a paralar geliyor, borçlar bitmiyor

Transfer dönemindeki oyuncu satışlarından kasasına yaklaşık 65 milyon TL koyan Bursaspor, geçmiş dönem borçlarını kapatmaya başladı. Yeşil Beyazlılar ilk ödemeyi Paul Le Guen'e yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2018 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2018 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'a paralar geliyor, borçlar bitmiyor

EKONG VE AZİZ'İN PARASI GELDİ

Bursaspor oyuncu transferi ve gönderişiyle hızlı bir transfer dönemini geride bıraktı. Yeşil Beyazlılar bu dönemde oyuncu maliyetlerini önemli ölçüde kısarken, ciddi anlamda da transfer getirisi elde etti. William Ekong'dan 3 milyon 300 bin Euro, Harun Tekin'den 2 milyon Euro, Aziz Behich'ten 1 milyon 750 bin Euro, Titi'den 500 bin Euro, John Bostock'tan 750 bin Euro, Dzon Delarge'dan da 200 bin dolar getiri elde eden Bursaspor toplamda yaklaşık 65 milyon 500 bin TL'yi kasasına koymaya hak kazandı. Bu tutarın ilk ödemeleri de gerçekleşti. Buna göre Yeşil Beyazlılara ilk ödemeyi Aziz'in transferinden doğan borcu nedeniyle PSV Eindhoven ile Ekong'un transferinden dolayı Udinese yaptı.

İLK ÖDEMEYİ PAUL LE GUEN ALDI

Bursaspor'un her iki kulüpten de kasasına 1'er milyon Euro girdi. Bu paralarla borçlarını ödemeye başlayan Ali Ay yönetimi ilk ödemeyi de geçen sezon yollarını ayırdığı Paul Le Guen ve Jires Kembo'ya yaptı. Yeşil Beyazlılar bu hafta sonuna kadar da Harun Tekin'in transferinden doğan alacağı nedeniyle Fenerbahçe'den bekliyor. Sarı Lacivertli kulübün Bursaspor'a 1 milyon Euro göndereceği öğrenildi. Geride kalan 3 maçta 3 beraberlik alan Yeşil Beyazlılar TFF'den 3 milyon 900 bin TL başarı primi elde ederken, bu tutarın daha önce çekilen avansa karşılık mahsup edildiği bildirildi. Bursaspor bu sezon oyuncu satışlarından en çok gelir elde eden kulüpler arasında üst sıralarda yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.