Hava Durumu

Bursaspor'a tarihi ceza... Seyirciye kapatılacak

Bursaspor Kulübü, çirkin ve kötü tezahürat konusunda ilk kez bu sezon uygulamaya konan "tribün kapama" konusunda yaptırıma uğrayan kulüp olacak. Aynı sezon içinde 4. kez çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle disiplin kuruluna sevkedilen yeşil beyazlılarda Maraton Kapalı tribünü, Kasımpaşa maçında seyirciye kapatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'a tarihi ceza... Seyirciye kapatılacak
Bursaspor'un evinde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşma sonrası TFF Hukuk Müşavirliği tarafından çirkin ve kötü tezahurat eyleminden dolayı PFDK'ya sevk edilmesi yeşil-beyazlı kulübü tarihe geçirecek.

sporx'in haberine göre; yeşil-beyazlılar, ilk kez bu sezon çirkin ve kötü tezahurat konusunda uygulamaya konan "tribün kapama" konusunda yaptırıma uğrayan kulüp olacak.

Bu sezon evinde oynadığı karşılaşmalarda 3 kez aynı ihlalden para cezasına çarptırılan Bursaspor sahasındaki Fenerbahçe maçı sonrası da aynı ihlalden disiplin kuruluna sevk edildiği için aynı eylemin aynı sezon içinde 4.kez ihlalinden dolayı PFDK tarafından tribün kapama + 200 bin TL para cezasına çarptırılacağı iddia edildi.

MARATON KAPALI TRİBÜNÜ KAPANDI!

Yeşil-beyazlı kulüp evinde oynayacağı ilk maç olan Kasımpaşa karşılaşmasında Maraton Kapalı tribünü seyircilere kapalı olacak. Fenerbahçe maçında bu tribünde olan taraftarlar e-bilet sistemi gereği Kasımpaşa karşılaşmasına giremeyecek.

Bursaspor taraftarlarının bu sezon 5. ihlalden 8. ihlale kadar olan çirkin ve kötü tezahürattan alacağı yaptırım, tribün kapama ve 250 bin TL ile 500 bin TL'ye varan para cezası olacak. 9-10-11 ve 12. ihlallerde ise bu yaptırım 1 maç seyircisize dönecek. 13. ihlalden sonra her ihlalin cezası 2 maç seyircisiz olacak.

Yine, yeni düzenlemeye göre bir takımın çirkin ve kötü tezahürattan ceza alması için o anda tribünde mevcut olan taraftarının yüzde 10'unun birkaç saniye gibi bir süre kötü tezahüratta bulunması yeterli olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.