Hava Durumu

Bursaspor başkan adaylarından sert sözler

Bursaspor'da 26'ıncı başkanının seçileceği ve iki gün sürecek kongrenin ilk oturumunda başkan adayları gerçekleştireceği projeleri genel kurul üyelerine anlattı. Adaylar arasında yer alan Lemi Keskin, Ahmet Bozdemir ve Hüseyin Akdemir mevcut yönetimi sert bir dille eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2018 01:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2018 01:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor başkan adaylarından sert sözler

Bursaspor'da 19 Mayıs 2018 tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamadığından 26-27 Mayıs tarihlerine ertelenen Olağan Genel Kurulun 1. oturumu Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda yapıldı. Gergin başlayan Olağan Genel Kurulun ilk oturumunda başkan adayları Lemi Keskin, Ahmet Bozdemir ve Hüseyin Akdemir, projelerini genel kurul üyelerine anlattı.

Ali Ay'a karşı adaylığını koyan üç isim, mevcut yönetiminin Bursaspor'u çok kötü bir duruma getirdiğini ve Bursaspor'un bulunduğu durumdan tüm kentin rahatsız olduğunu ifade etti. Keskin, Bozdemir ve Akdemir projelerini açıklarken, yapılacak tüm çalışmaların, günlük çalışmalar değil Bursaspor'un geleceğine yapılacak olan planlar olduğunun altını çizerek üyelerden oy istedi.

Kongrede başkan adayları Ahmet Bozdemir, Lemi Keskin ve Hüseyin Akdemir'in konuşmalarından satırbaşları

Ahmet Bozdemir "Tek temennimiz 2010 ruhunu geri getirmek"

Kongrede oylama sonucu ilk kürsüye çıkan başkan adayı Ahmet Bozdemir, genel kurul üyelerine yönetim listesinde yer alan isimleri duyurdu. Adaylık sürecini anlatan Bozdemir, "5 ay önce 'küme düşürsek cenaze bizim, kümede kalırsak düğün bizim dedik' ve yola çıktık. Şampiyon olmuş gibi kümede kaldığımıza seviniyoruz. Buralara kadar düşmemesi gerekiyordu bu takımın. Ali Ay başkanımızı seviyorum, kendisine de çok destek oluyorum. Kulübe her konuda destek oldum. Verdiğim her kuruş Bursaspor'a helal olsun. Benim yaşım 40 ama 35 yıldır bu tribünlerdeyim. Bütün deplasmanlara ailemle birlikte gidiyorum. Bizim tek temennimiz 2010 ruhunu geri getirmek. 2 yıldır kötü sonuçlar aldık, hepimiz ağladık ama artık ağlamak, ağlatmak istemiyoruz. Bizim projelerimiz hayali değil" dedi.
Bozdemir, göreve gelmesi halinde yapacakları projeleri de kongre üyelerine açıkladı.



Lemi Keskin: "Tarihin en kötü yönetimisiniz"

"Rekabet kaliteli arttırır. Hepimizin adaylıkları ve seçimi hayırlı olsun. Hiçbir zaman takımımızı küme düşme potasında dolaştırmayacağız. Hiçbir zaman aldığımız borcun üstünde bir borçla bu takımı devretmeyeceğiz. Paraları ödenmediği için futbolcularımız antrenmanları protesto etmeyecek. Kalıcı kaynaklarımız 5-6 senedir yerinde sayıyor. Bizim dönemimizde ilk 3 sene en az 5 milyon dolarlık kalıcı gelir oluşturacağız. Hiçbir zaman bilançomuzda zarar açıklamayacağız. 2 senedir Bursaspor'un açıkladığı zarar 100 milyon TL civarındadır. Bulduğumuz kaynaklarla borçlarımızı kısa sürede kapatıp, Bursaspor'u faiz ödeyen değil, alan kimliğe dönüştüreceğiz. Kulübümüzde transferler kara düzen ile yapacağız. Biz hiçbir zaman muhasebecimizle, tercümanımızla transfer yapmayacağız, tribünde taraftarımızla diyaloğa girmeyeceğiz. Ali Bey siz bu işi yapamadınız, bilmiyorsunuz. Ne acıdır ki bilmediğinizi de bilmiyorsunuz. Biz kimseden icazet almadık. Şampiyon başkanımız kimseden icazet aldı mı biz de almadık. İcazet almamanın bedelini gazeteleri okuyunca görüyorsunuz. Hiçbir zaman kendimizi satmadık. Ali Bey sportif anlamda tecrübesiz olduğunuzu biliyorduk ama size oy veren ben dahil bu kadar kötü olduğunuzu bilmiyorduk. Tarihin en kötü yönetimisiniz" dedi.

Hüseyin Akdemir: "Yıldız oyuncu transfer edeceğimiz günler de gelecek"

Kongrede son olarak konuşan başkan adayı Hüseyin Akdemir de, "2 buçuk yıl içinde Bursaspor 33 transfer yapmış, her transfer döneminde takımın yarısı değişmiştir. Kulüpte bir futbol aklı yok. Menajerlere dayalı bir sistem oluşmuştur. Biz bu hataları yapmamak için daha önce Bursaspor'da forma giymiş bir ismi aldık. Yıldız oyuncu transfer edeceğimiz günler de gelecek ama onun için planlı gitmek gerekiyor. 3-5 yıl sonraki dönemler için nelerle karşılaşacağımızı hesapladık. Yolumuza planlı bir şekilde çıktık, planlı şekilde devam edeceğiz. Önceliğimiz ayakları üzerinde duran kulüp haline gelebilmektir" dedi.
Kongrenin 2. oturumunda oy kullanma işlemi bugün 12.0 ile 17.00 saatleri arasında yine Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda yapılacak. Kongrede 4 bin 392 üye kullanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.