Hava Durumu

Bursaspor Başkanı Ay'dan flaş transfer açıklaması

Bursaspor'un menfaatlerini korumak zorunda olduğunu dile getiren Başkan Ali Ay, "Transferde ince eleyip sık dokuyoruz. Aynı hataları yapamam. Temas kurduğumuz futbolculardan cevap bekliyoruz. B planımız da mevcut" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Başkanı Ay'dan flaş transfer açıklaması

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, hem kampı değerlendirdi hem de transferlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Avusturya'da basının karşısına çıkan Başkan Ay, öncelikle kampı şu sözlerle özetledi: "Hava şartları uygun değildi. Organizatörlerin yanlışları çok oldu ama buna rağmen çocuklar çift antrenman yaptı, 4 maç oynadı. Bugün (dün) de bir maç oynamayı düşünüyorduk ama olmadı. Şu anda hazır bir vaziyette Bursa'ya döneceğiz".

FİYATLAR YÜKSELTİLİYOR

Transferler sorulduğunda Başkan Ali Ay şunları söyledi: "Sezona Titi, Ekong ve Barış'ı alarak başladık. Hocamızın önceliği defans hattıydı. O bölgeyi de sağbek alarak tamamlayacağız. Orta saha ve forvetle ilgili çalışma yapalım dedi hocamız. O çalışmalar da yapıldı. Arkadaşlar iki defa İtalya'ya, bir defa da Viyana'ya gittiler. Biz gerekli çalışmaları yaptık. Ben de istiyorum bir an evvel bitirelim. Ama öyle bir durum oluyor ki telefonda verilen fiyatlar kulüp başkanları veya menajerler tarafından yükseltiliyor".

EKSTRADAN 2 İSİM

Ay, sözlerine şöyle devam etti: "Ben Bursaspor'un menfaatini kollamak zorundayım. Aynı yanlışları yapmak istemiyoruz. Hepimiz Bursaspor'un durumunu biliyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz. İlgilendiğimiz oyuncular medyada çıktı. Bazılarına bugün bazılarına da yarına kadar süre verildi. Cevapları bekliyoruz. Alternatiflerimiz var. Pazartesi günü de bu konuştuğumuz 3 oyuncu dışında iki oyuncu ile ilgili de cevaplar gelecek. Gelecek hafta her şey netleşecek".

HOCANIN İSTEDİKLERİ PAHALI

Transferlerin gecikmesi konusunda Paul Le Guen'i de işaret eden Başkan Ali Ay, "Transferlerin gecikmesinin nedenlerinden biri de hocamızın bakış açısı... Çünkü hocamızın sistemi farklı bir sistem. Hocamız 6 numara üzerinde duruyor. Futbolculuk döneminde o da o mevkide oynadığı için çok önemsiyor. 'O top oradan geçmeyecek' diyor. Bir tane, hızlı, hem kanat hem forvet oynayacak isim istiyor. Onun istediği transferler bizim bulduklarımızla örtüşmüyor. O daha çok topsuz alanı da iyi oynayabilen oyuncular üstünde duruyor. O oyuncular da genelde pahalı oyuncular. Bu fikir ayrılığı değil ama o özellikte fiyatı düşük oyuncu sayısı az" ifadelerini kullandı.

O TRAVMA BİR DAHA OLMASI

Başkan Ali Ay kadro değeri konusunda da hassas olduklarını belirterek, "Elimizdeki takımın bize maliyeti 17,5 milyon Euro gibi. Bunda menajerlik, vergiler ve hocalarımızın maliyeti yok. Ben 20 milyon Euro'luk bütçe yapacağız demiştim. Hocamızın çalışmak istemediği oyuncuları da göndermek önemli. Biraz bütçemiz aşağıya düşsün ki onların yerlerine daha rahat transfer yapalım. Ama onlar gitmese de oyuncu transferi yapmak zorundayız. Çünkü geçen seneki travmayı yaşamak istemiyoruz" dedi.

CİDDİ TALİP YOK

Gidecek futbolcuları yavaş yavaş belirlediklerini dile getiren Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Mert Günok'u gönderdik. Boban Jovic'le ilgili çalışma yapılıyor. Faty'yle daha önce görüşüldü. Menajerleri ile de görüştük onlar da çalışıyorlar. Pazartesi günü daha hızlı şekilde gerçekleşecek. Gitmesini istediğimiz oyuncular takımın içinde yer almayacak" diyerek gitmesini düşündükleri oyunculara ciddi bir teklif olmadığını söyledi.

Transferde her zaman B planları olduklarını belirten Ali Ay, "Burada önemli olan hem hocamızın hem de bizim mutabık olduğumuz transferleri yapmak. Fiyatlar çok önemli. Bizim alacağımız 4 oyuncunun maliyeti, bonservisleri ile birlikte 3-4 milyon Euro olmalı. Mevcut oyuncuları göndererek de finansman sağlamamız gerekiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.