Hava Durumu

Bursaspor Batalla'yı kesinlikle bırakmıyor

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yıldız oyuncusu Batalla'yı kesinlikle satmayacaklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2013 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2013 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Batalla'yı kesinlikle bırakmıyor

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. 2013 yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, “Takımımız adına 2013 senesinin büyük başarılar ile berabere bütünlüğü ortaya koyarak, güzel bir sene olmasını diliyorum. Devre arası kamp çalışmalarını kendi tesislerimizde yapmayı düşündük. Burada kendimizi daha huzurlu hissediyoruz. Hazırlık maçı yapmayı düşünmüyoruz. Kendi aramızda çift kale düşünüyoruz. Dün itibariyle kampa katılmayan arkadaşlarımızdan bizden izinli olanlar vardı. Birkaç arkadaşımız gelince onlarla da görüşeceğiz. 2013 yılı Bursaspor açısından özel bir yıl. Bu sene 50. Yılımızı kutlayacağız. En büyük dileğim Bursaspor’un 50. Yılına yakışır bütünlüğü kendi içimizde yaşayıp dünyaya sergilememiz olacaktır” diye konuştu.

“BATALLA’YI SATMAYACAĞIZ”
Arjantinli yıldız oyuncuları Batalla’yı satma gibi bir düşüncelerinin olmadığını ifade eden Sağlam, “Tatmin edecek rakam olsa da Batalla’yı satmak aklımızın ucundan geçmiyor. Serdar ile de öyle. Maceraya gerek yok. Bizim o bölgede çok fazla oyuncumuz yok. Savunmadan bir oyuncuyu eksilttiğimizde, yerine oyuncu koyup başka sıkıntı ile karşılaşmak istemiyoruz” dedi. Sağlam ayrıca 1461 Trabzon takımından ilerleyen dönemlerde transfer çalışmalarının olabileceğini söyledi.
50. yılın küskünlüklerin kalması için fırsat olduğunu dile getiren Sağlam, ”Bizim maçımıza bu sezon devamlı gelenler kadar gelmeyenlerinde çok iyi Bursasporlu olduğunu biliyorum. Kulübümüzün 50. yılını kutlayacağımız bu senede geçmişe sünger çekip bütün huzursuzlukların ortadan kalkmasını istiyorum. Bu özel senenin bu hataların ve kırgınlıkların ortadan kalkabilmesi açısından fırsat olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

“FELAKET SENARYOSU YAZMAYA GEREK YOK”
Sportif açıdan da geleceğe ümitle baktığını ifade eden Sağlam, “Yaşadığımız şanssızlıkları ortaya koymadan 3 maçı kendi lehimize çevirebilseydik farklı görüntü olacaktı. Çok büyük şanssızlıklar yaşadık. Kesinlikle geleceğe ümitle bakıyorum. Geçmişten ders alarak ikinci yarının çok güzel geçeceğini bekliyorum. Karamsarlık içine girenler oluyor. Onlar felaket senaryosu yazmaya çalışıyorlar. Böyle düşünmeye gerek yok. Bu filmi 4 senede de çok somut şekilde yaşadık. Şunu hep gördük ki sezon bittiği zaman bu eleştirileri yapanlar özür diledi. Bu sene de öyle olacak. Bu takım sezonu iyi bir yerde bitirecektir. Bursaspor taraftarı insanların önüne çıktığı zaman işte bizim takımımız diyecekler. Sezonu çok iyi bir yerde bitireceğimize yürekten inanıyorum. 50. Yılımıza girdiğimiz günlerde öncelikle kupa ve lig gibi hedeflerde başarılı olma adına geçmişi bir kenara bırakalım ve Bursasporluluk anlayışını herkese gösterelim. Bütünlük oluşturup tekrar Bursaspor’u daha iyi yerlere taşıyalım” dedi.

“YABANCI TRANSFER YAPMAYACAĞIZ”
Devre arasında yabancı oyuncu transferi yapmayacaklarını ifade eden başarılı teknik adam, “Yabancı oyuncu transferini kesinlikle düşünmüyoruz. Şuan için böyle bir düşüncemiz var. Takımda direk oynatacağımız 7 yabancı var. Yabancılarda uyum sorunu çözülene kadar 2 ay geçiyor. Yerli oyuncu takviyesi yapmaya çalışıyoruz. Şener ile anlaşmaya çalışıyoruz. Ufak pürüzler var. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. 2 arkadaşımızı gönderebiliriz. Transferdeki strateji bu olacak. Genç oyuncularımıza birçok kulüpten teklif geliyor. Kendilerini geliştirecek ortam olursa gönderebiliriz” ifadelerini kullandı.
Takıma katılacak oyuncuların herkesin içine sinecek oyuncular olması gerektiğini belirten Sağlam, “Eğer biz bu takıma yerli oyuncu koyacaksak hepimizin içine sinen bir oyuncu olacaktır. Ülkedeki yerli futbolcuların durumuna baktığımızda kolay gibi görünmüyor. Savunma mevkiine Aykut’u Gençlerbirliği’nden şu dönemden alabilme ihtimalimiz sıfırdır. Orta saha için Alper Potuk desek yine alamıyorsunuz. Bizim düzeyimizdeki takımlar için alttan oyuncu alıp takıma koymak kolay olmuyor. Elimizdeki oyuncuların kıymetini iyi bilelim. Performansını arttırmaya çalışıp başarılı olmaya çalışalım” şeklinde konuştu.

“HURŞUT VE GÖKHAN ZAN İLE İLGİLENMİYORUZ”
Basında çıkan Hurşut ve Gökhan Zan transferlerini değerlendiren genç teknik adam, “İyi bir futbolcudur ama Hurşut ile kesinlikle ilgilenmiyoruz. Gökhan Zan ile de ilgilenmiyoruz. Bir iki sene önce olsa düşünebilirdik” dedi.

“TÜRKİYE’DE YABANCI OYUNCU SAYISI FAZLA”
Yabancı oyuncu sayısının düşürülmesi yönündeki kararı değerlendiren genç teknik adam, “Yabancı oyuncuya karşı değilim. Buraya geldiği zaman kaliteli özelliği ile örnek olacak oyuncuya kapımız açık. Ligimizde yabancı oyuncu sayısı fazla. Federasyonun kararını sonuna kadar destekliyoruz. Bundan sonraki dönemde transferle alakalı stratejimz bu yönde olacak” diye konuştu.
Antalyaspor’un ligdeki çıkışını takdir ettiğini ifade eden Sağlam, “Antalyasapor’un çıkışını takdir ediyorum ama devam etmesi önemli. Şampiyon olduğumuz seneden sonra bizim yaptığımızın Anadolu devrimi olabilmesi için bizim ya da Anadolu takımının şampiyon olması gerekir. Bizim açtığımız yoldan birileri gelip lige renk katabiliyorsa ne güzel” şeklinde konuştu.

SAĞLAM’I GÜLDÜREN SORU
Bir yazarın Ertuğrul Sağlam’ın siyasete gireceği yönündeki yazısının hatırlatması üzerine ise Sağlam, “Siyasete girmeyi aklımın ucundan geçirmedim. Şuanda yaptığım işten memnunum. Antrenörlüğü de uzun yıllar yapmayı düşünüyorum. Tamamen asparagas ve uydurmadır” dedi.

“KEŞKE ŞAMPİYON KADROYU DONDURABİLSEK”
Şampiyon kadronun değişmesinin normal bir durum olduğunu ifade eden başarılı çalıştırıcı, “Keşke elimizde imkan olsa da şampiyon olduğumuz kadroyu dondurarak yolumuza devam etsek. Bu değişimi yapmak zorundaydık. Şampiyon olduğumuz kadroda bir yaşı ilerlemiş kesim vardı. 10 sene aynı takımla oynayan takım gösteremezsiniz. Değişime bizi zorlayan oyuncular oldu. Ozan İpek ile yollarımızı ayırma durumunda kaldık” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.