Hava Durumu

Bursaspor bombayı patlattı....Bakaye Traore imzayı atıyor

Bakaye Traore Yeşil Beyazlı yöneticilerle görüşmek için Bursa’ya ayak bastı. Tecrübeli oyuncu bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçerek Yeşil Beyazlı renklere bağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor bombayı patlattı....Bakaye Traore imzayı atıyor

Emre Taşdemir ve Aydın Karabulut’u kadrosuna kattıktan sonra suskunluk dönemine giren Bursaspor, ilk ciddi adımı attı. Yeşil Beyazlılar Milan’da istediğini bulamayan ve geçen sezonu Kayseri Erciyesspor’da kiralık olarak oynayan Bakaye Traore’yi kadrosuna katmak için girişimlerini hızlandırdı. Bu bağlamda Yeşil Beyazlı yöneticiler futbolcuyu Bursa’ya getirdi.

GÜNEŞ ÇOK İSTİYOR

Milan’da forma şansı bulamayan Traore’nin bugün Bursa’ya geleceği ve yöneticilerle transferi ile ilgili görüşmelerde bulunarak sağlık kontrolünden geçeceği belirtildi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in özellikle kadrosunda görmek istediği Malili futbolcu, defansif orta saha, orta saha ve ofansif orta saha mevkileri olmak üzere üç bölgede de oynayabiliyor. 

Karaman’dan olumlu referans

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Hikmet Karaman’a geçen sezon Kayseri Erciyesspor’dan öğrencisi olan Bakaye Traore’yi sordu. Karaman’dan olumlu referans alınmasının ardından transfere hız verildi.

21 kez milli

Bakaye Traore Mali milli formasını ilk defa 24 Şubat 2009 tarihinde Angola ile oynanan maçta giydi. Başarılı futbolcu, 2010 ve 2012 Afrika Uluslar Kupası organizasyonlarında Mali takımı ile mücadele etti. 21 kez milli formayı giyen Traore, 2 kez ağları havalandırdı.

Nancy’de parladı

Fransa doğumlu olan Bakaye Traore, ülkenin efsane oyuncularından Patrick Vieira’ya benzer oyun stiliyle biliniyor. Kökeni Mali’nin milli takımını seçen 1.86 boyundaki futbolcu, futbola Villepinte FC takımında başladı. Ardından Amiens’te oynayan başarılı futbolcu, Nancy’nin dikkatini çekti ve 2009’da bu takıma transfer oldu. Burada oynadığı futbolla Avrupa’nın gözlemlediği oyuncular arasında yer alan Bakaye Traore, 2012’de İtalya’nın yolunu tuttu ve Milan’a gitti. Burada fazla forma şansı bulamayan Traore, geçen sezonun ortasında Kayseri Erciyesspor’a kiralık olarak transfer oldu.

Erciyes’te  27 maç

Geçen sezonu kiralık olarak Kayseri Erciyesspor’da geçiren Bakaya Traore, özellikle Hikmet Karaman’ın göreve gelmesinin ardından büyük bir çıkış yakaladı. 25’i lig, 2’si Türkiye Kupası olmak üzere 27 maçta forma giyen Malili futbolcu, 1 kez ağları havalandırdı.  

Ozan DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.