Hava Durumu

Bursaspor borçların yapılandırılması konusunda olumlu yanıt aldı

Ali Ay yönetimi Ankara’da aralarında bakanların da olduğu siyasilere nezaket ziyaretinde bulundu. Temaslarda kulübün yaklaşık 10 milyon TL’yi bulan borçların ödeme planı konusunda mutabakata varıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 07:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 07:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor borçların yapılandırılması konusunda olumlu yanıt aldı
Bursaspor Yönetimi Başkent’e çıkarma yaptı. Ali Ay başkanlığındaki yönetim kurulu Ankara’da siyasilerle bir araya geldi. Yeşil Beyazlı yönetim kurulu Ankara’daki temaslarında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı makamlarında ziyaret etti. Gıda Hayvancılık ve Tarım Bakanı Faruk Çelik’le yapılması planlanan ziyaret ise Çelik’in Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın kardeşinin vefatı nedeniyle makamından ayrılmasından dolayı gerçekleşmedi. 

BORÇ YAPILANDIRILACAK

Bursaspor heyetinin Ankara’da yaptığı temaslarda ana gündem maddesini kulübün mali durumu oluşturdu. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile yapılan görüşmede bakanlığa olan yaklaşık 700 bin TL’Lik borcun yapılandırılması konusunda destek istendi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’a da transfere engel olan vergi borcu iletildi. 7 milyon 800 bin TL’si anapara 1 milyon 800 bin TL’si de KDV olan toplam borcunun yönetici kefaletiyle yapılandırılması konusunda anlaşma sağlandı. Bursaspor iki gün içinde borcu yapılandıracak ve Batalla transferine resmiyet kazandıracak.  

İİLK ZİYARET MÜEZZİNOĞLU'NA

Bursaspor Yönetimi Ankara’daki ilk ziyaretini Sağlık Bakını Mehmet Müezzinoğlu’na gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan bakan Müezzinoğlu göreve gelen Ali Ay başkanlığındaki yönetime başarılar diledi ve, “Yönetim birlikteliği olursa inanıyorum ki tarihi başarılara yeniden imza atılacaktır. En zor alanlardan bir tanesi de spor yöneticiliğidir. Birlik ve beraberliği bozmamak ve iyi para bulmak çok önemli. Sizlere yeni görevinizde başarılar diliyorum” dedi. 

BURSASPOR TOPARLANACAKTIR

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bursaspor Yönetimi’nin yaptığı ziyarette önemli mesajlar verdi. Baykan, “Bursa başarıya alışkın bir kent. Stat açılışına geldim. Bu başarısızlıkların geçici olduğunu toparlanacağını düşünüyorum. Ben Konyalıyım. Konya’nın futbol adına neler kattığını gördüm. İnşallah bu Bursa’da da bunlar yeniden     yaşanacak” diye konuştu.

\"\"

İYİ BİR FİNANSMAN ŞART

Maliye Bakanı Naci Ağbal Bursaspor yönetiminin yapmış olduğu ziyaretin kendisini fazlasıyla memnun ettiğini söyledi. Ağbal, “Spor zor bir iş. Allah size de yardım etsin. Biz parayı topluyoruz ve harcıyoruz. Sizin sahada kimin gol atacağı belli olmuyor. Ama çok uzaktan izlediğim kadarıyla sporda altyapı çok önemli. İyi bir altyapı, profesyonel bir yönetim iyi bir finansman ve iyi bir teknik kadro ile başarı yakalanacaktır” ifadelerini kullandı. 

\"\"

BURSASPOR'UN EMRİNDEYİM

Bursaspor yönetiminin Ankara’daki ziyaretlerine eşlik eden ve gerekli temasları kurmasını sağlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Çok olumlu görüşmeler oldu. Sağlık Bakanımız takıldığımız iki üç noktada devreye girdi. Maliye Bakanımızın çözüme yönelik bir an önce kendi kurullarına konuyu havale etmesi bizi mutlu etti. Biz Ankara’da gerekliği desteği vereceğiz. Bize nerede ihtiyaç duyulursa ben Bursaspor’un emrindeyim”dedi.

\"\"

İKİ GÜN İÇİNDE ÇÖZÜME KAVUŞACAK

​Bursaspor Başkanı Ali Ay Ankara’da aralarında bakanların da olduğu ziyaretleri değerlendirdi. Ali Ay, “Bizim hedefimiz var. Bursaspor’un borçlarını yapılandırmak. Bu konuda sayın bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’ndan yardımcı olmalarını istedik. Kendisi de bize yardımcı olacağını söyledi. Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan Bey’le borçlarımız konusunda uzlaşmaya vardık. Maliye Bakanımıza 31 Ocak’a kadar borcumuzu yapılandıramazsak transfer yapamayacağımızı söyledik.  İki gün içerisinde inşallah sayın vekilimiz Hüseyin Şahin Bey’in yardımlarıyla sorunları çözeceğiz. Böylece Batalla’yı da transfer edeceğiz” dedi. Ay ayrıca önümüzdeki hafta şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapacaklarını kaydetti. 









 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.