Hava Durumu

Bursaspor'da 26'ncı başkanın seçileceği kongre bugün başlıyor

Bursaspor'da yeni başkanın kim olacağı bugün ve yarın Büyükşehir Stadyumu'nda yapılacak olağan genel kurulda netlik kazanacak. Göreve bir kez daha talip olan Başkan Ali Ay güven tazeleme adına kongre üyelerinden yeniden oy isteyecek. Ali Ay'ın yanı sıra adaylıklarını açıklayan Hüseyin Akdemir, Ahmet Bozdemir ve Lemi Kesikn de başkanlık yarışına girecek. Bu akşam saat 21.30'da başlayacak kongrede ilk gün sadece adaylar konuşacak. Oy kullanma işlemi yarın yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 07:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 07:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da 26'ncı başkanın seçileceği kongre bugün başlıyor

26'NCI BAŞKAN SEÇİLECEK
Bursaspor'da nefesler tutuldu, beklenen gün geldi çattı. Yeşil Beyazlı kulüpte olağan genel bugün toplanacak. Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda gerçekleştirilecek kongre saat 21.30'da başlayacak. Bursaspor Kulübü'nün 26'ncı başkanını seçecek genel kurul üyeleri tüzük gereği iki gün boyunca genel kurulda kurulacak sandıklarda kime oy atacakları konusunda karar verecek. 19 Ocak 2016'da seçilen ve 859 gündür görevini sürdüren Başkan Ali Ay güven tazeleme adına yeniden adaylığını açıklarken, Ali Ay'ın yanı sıra üç başkan adayı daha bulunuyor. Bunlar Hüseyin Akdemir, Ahmet Bozdemir ve Lemi Keskin. Adaylar haftalar süren çalışmalarını tamamladı. Bugün dört başkan adayı da yapacakları konuşmayla genel kurul delegelerinden oy isteyecek.

OY KULLANMA İŞLEMİ YARIN
Yenilenen tüzük gereği kongre iki günde tamamlanacak. Bugünkü oturumda öncelikle kongre divanı seçilecek. Ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve mali tablolar üyelerin bilgisine sunulacak. Ali Ay yönetiminin ibra oylamasından sonra dört başkan adayının konuşmasına geçilecek. Toplam 5 bin 617 üyesi bulunan Bursaspor'da 4 bin 433 üye oy kullanma hakkına sahip. Oy kullanma koşullarını yerine getirmeyen bin 184 üye ise sandık başına gidemeyecek. İlk günkü oturumda oy kullanma işlemi olmayacak. Oy kullanma işlemi yarın 12.00 ila 17.00 saatleri arasında yine stadyumda yapılacak. Üyeler tüzük gereği ilk kez Bağımsız Denetme Kurulu için de sandığa oy atacak. Bağımsız Denetme Kurulu başkanlığı için tek aday Av. Yalçın Cambaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.