Hava Durumu

Bursaspor'da çifte imza

Yeşil Beyazlılar sezon açılışına bir gün kala teknik direktör Yalçın Koşukavak'la 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Koşukavak'la birlikte sportif direktörlüğe getirilen Selçuk Erdoğan da resmi sözleşmeye imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da çifte imza

HABER | Tolga ÖZTAŞ

Timsah'ta yeni teknik patron ve sportif direktör için Özlüce Tesisleri'nde tören düzenlendi...

TAZMİNAT MADDESİ YOK

Mehmet Altıparmak ve Erkan Sözeri'den istediği yanıtı alamayan teknik direktör arayışı içindeki Bursaspor'da Yalçın Koşukavak'ta karar kılındı. Yeşil Beyazlılar genç teknik adam ve sportif direktörlüğe getirilen Selçuk Erdoğan ile düzenlenen törenle sözleşme imzaladı. Bursaspor, teknik direktör Yalçın Koşukavak'la 1+1 ve sportif direktör Selçuk Erdoğan'la 2 yıllık anlaşma sağladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, Koşukavak ve Erdoğan'ın sözleşmelerinde tazminat maddesi bulunmadığını, başarı odaklı ücretler belirlediklerini ifade etti.

AMAÇ TRANSFERİ AÇMAK

İmza töreninde TFF'deki transfer yasağını kaldırmaya çalıştıklarını belirten Mesut Mestan, "Şu aşamada hiçbir kulüp doğru dürüst transfer yapmadı. Bundan sonra tüm enerjimizle transfer tahtasını açtırmak istiyoruz. Vergini'yi gönderdik, Badji'yi sattık, ödemesi yapıldı. Sözleşme süreçleri çok uzun sürüyor. Onun haricinde satılmış oyuncu veya sözleşmesini feshettiğimiz oyuncumuz da yok. Bazıları Süper Lig'de oynamak istiyor, biz de anlayış gösterdik. Bazı oyuncularımıza izin verdik. Yarın (bugün) takımımızı topluyoruz. Yusuf Erdoğan, ayın 20'sinde serbest kaldı. Diğerleri hâlâ mevcut oyuncularımız." diye konuştu.

TİMSAH'IN DİŞLERİ AŞINDIKÇA YENİLERİ GELİR

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Yalçın Koşukavak, altyapıya vereceği öneme değindi ve ilginç bir benzetme yaptı. Koşukavak, "Timsahın fiziksel bir özelliği vardır, dişleri aşındıkça sonradan yeni dişleri gelir" dedi.

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Yalçın Koşukavak Yeşil Beyazlı camianın büyüklüğünü anlatmaya gerek olmadığını söyledi. Bursaspor'un yeniden Süper Lig'e dönmesi için çalışacaklarını belirten Koşukavak, "Zaman zaman kulüpler böyle şeyler yaşayabilir. Önemli olan tekrardan geleceğe nasıl yürümek lazım, bunların planlarını yapmak gerek. O yüzden buradayım. Başkanım bu kulüpte önemli şampiyonluk yaşadı. İnşallah bu sene tekrar böyle bir şey yaşarız ve artık geriye dönmemek üzere yapılanıp oraların takımı olmamız dileğiyle hareket ederiz." ifadelerini kullandı.

İŞTE EKİBİ:

Yardımcı Antrenörler: Musa Öztürk, Sebahattin Yenilmez
Analiz Antrenörleri: Yağız Çekem, Arda Tekin
Kaleci Antrenörü: Mustafa Gedik
Atletik Performans Antrenörü: Ramazan Varlı

VAKIFKÖY'DE MESAİ YAPACAĞIM

Yalçın Koşukavak, Bursaspor'un altyapıdaki maçlarını izlediğini ve yetenekli oyuncuların olduğunu belirtti. Sözlerini ilginç bir benzetmeyle sürdüren Koşakavak, "Timsahın fiziksel bir özelliği vardır, dişleri aşındıkça sonradan yeni dişleri gelir. Bursaspor formasını taşımak çok kolay değil. Sahada Bursaspor forması giyen genç futbolcu varsa hassasiyet olması gerekiyor. Öz kaynaktaki oyuncuları nasıl değerli hale getiririz? Vakıfköy'e gidip mesai harcamak istiyorum. Elimden geldiği sürece oradan çok kıymetli oyuncuları Türk futboluna kazandıracağız." diye konuştu

YALÇIN KOŞUKAVAK KİMDİR?

14 Ekim 1972'de İzmir'de dünyaya gelen Yalçın Koşukavak, alt liglerde kalecilik yaptı. Altay'da profesyonel olan Koşukavak sırasıyla, Altay, Turgultuspor, Batman Petrolspor, Şanlıurfaspor, Boluspor ve Altınordu formalarını giydi. 2005'te futbola son noktayı koyan Yalçın Koşukavak teknik adamlık serüvenine başladı.

GAZİŞEHİR'DE 8 HAFTA

Göztepe, Karşıyaka, Manisaspor ve Şanlıurfa'da yardımcı antrenörlük yapan Yalçın Koşukavak, ilk teknik direktörlük deneyimini, Bursa Nilüfer'de 4 maçlık göreve gelerek yaşadı. Genç çalıştırıcı 2014-15 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup'tan 3. Lig'e düşen Altay'da teknik direktör olarak görev aldı. Ardından gittiği İstanbulspor'da başarılı bir grafik yakalayan Koşukavak, Sarı Siyahlı ekibin başında 3 yıl çalıştı. Yalçın Koşukavak yönetimindeki İstanbulspor 2016-17 sezonunda 2. Lig Beyaz Grubu lider bitirerek TFF 1. Lig'e yükseldi. Geçen yıl sükseli bir bütçeyle sezona başlayan Gazişehir Gaziantep'te 8 hafta görev yapan Yalçın Koşukavak sezonun geri kalan kısmında takım çalıştırmadı.

PLANLI VE PROGRAMLI GİDECEĞİZ

Geçen sezon teknik direktör Samet Aybaba'nın ekibinde yardımcı antrenör olarak görev yapan Bursaspor'un yeni sportif direktörü Selçuk Erdoğan Yeşil Beyazlı kulübün Avrupa'nın önde gelen markalarından biri olduğuna değindi. Emeğini, iş ahlakını ve becerilerini Bursaspor için kullanacağını ifade eden Erdoğan, "Bursaspor tarihinde ilerleyen süreçte başarılara imza atmak istiyorum. Uzun ince bir yoldayız. Umarım iyi bir başlangıç olur. Planlı, programlı şekilde gideceğiz. Bursaspor ilerleyen süreçte iyi yerlerde olacaktır. Son derece açık, şeffaf ve emekçi olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.