Hava Durumu

Bursaspor'da Ekong'la anlaşma tamam!

Bursaspor stoper Erick Cabaco'dan vazgeçti, apar topar William Troost-Ekong ile anlaşmaya vardı. Nijeryalı futbolcunun bonservisi için 1 milyon 150 bin Euro ödenecek. 3+1 yıllık anlaşma sağlanan Ekong Bursaspor'dan yıllık garanti 750 bin Euro alacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da Ekong'la anlaşma tamam!

Bursaspor'da ilginç ve bir o kadar da sürpriz transfer gelişmesi yaşandı. Gazetecilerle yaptığı basın toplantısında Erick Cabano ile anlaştıklarını açıklamasına rağmen Başkan Ali Ay Uruguaylı stoperin menajerlerinin sürekli fiyat arttırması nedeniyle bu transferden vazgeçti. İsmi daha önce de gündeme gelen William Troost-Ekong'un menajerleriyle apar topar temas kurulurken teknik direktör Paul Le Guen de Nijerya asıllı Hollandalı futbolcu hakkında bilgi topladı. Nijerya Milli Takım heyetiyle yaptığı istişare neticesinde transfere onay veren Paul Le Guen yönetime 'Ekong'u alın' dedi. Bu gelişme üzerine Yeşil Beyazlılar 23 yaşındaki stoperin bonservisini elinde bulunduran Belçika'nın Gent kulübüyle temasa geçti.

ANLAŞMA 3+1 YILLIK

Bursaspor uzun uğraşlar neticesinde Ekong'un bonservisine sahip Gent kulübüyle anlaşmaya vardı. Buna göre Yeşil Beyazlılar Ekong için Belçika kulübüne 1 milyon 150 bin Euro bonservis ücreti ödeyecek. Ekong ise Bursaspor'dan ilk olarak 5 yıllık anlaşma istedi. Ancak Bursaspor yönetimi Nijeryalı oyuncunun bu talebini kabul etmedi. Menajerlerle yapılan görüşmede taraflar 3+1 yıllığına el sıkıştı. Yapılan anlaşmaya göre William Troost-Ekong Bursaspor'dan yıllık 750 bin Euro garanti ücret alacak. Bu ücrete 2 bin 500 Euro maç başı da eklenecek. Sözleşmenin ilerleyen yıllarında garanti ücrete belirli oranda artış yapılacak. Ekong yarın Bursa'ya gelecek ve diğer transfer mevkidaşı Titi ile birlikte sözleşme imzalayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.