Hava Durumu

Bursaspor'da flaş gelişme! İpleri çekildi

Ali Ay, yöneticiler ve Mutlu Topçu olağanüstü toplandı. Topçu'nun raporu doğrultusunda Deniz Yılmaz ve Sercan Yıldırım kadro dışı bırakıldı. Her iki futbolcuya para cezası da çıktı. Yönetim bazı oyuncuların da dikkatini çekme kararı aldı. Tüm takıma uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2017 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2017 08:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da flaş gelişme! İpleri çekildi

Sergilenen futbol anlamında tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Bursaspor'da son 6 maçta alınan 5 yenilginin faturası belli oldu. Başkan Ali Ay ve yöneticiler, teknik direktör Mutlu Topçu ile bir araya geldi. Topçu'nun verdiği rapor doğrultusunda başkan Ali Ay Kayserispor maçında kırmızı kart gören Deniz Yılmaz ile birlikte performansı beklentinin altında kalan Sercan Yıldırım'ı süresiz kadro dışı bırakma kararı aldı. Her iki futbolcuya da ayrıca para cezası verildi. Alınan bu karar önce yönetime sonra da oyuncuların menajerlerine bildirildi. Bunun yanı sıra tüm takımın uyarılması kararlaştırıldı. Bu görev ise teknik direktör Mutlu Topçu'ya ait. Topçu oyunculara kendilerine çekidüzen vermeleri konusunda bugün yapılacak antrenman öncesinde uyarıda bulunacak.

KADRO DIŞI VE PARA CEZASI

Deniz Yılmaz ve Sercan Yıldırım'a uygulanacak para cezasının miktarı oyuncuların sözleşmelerinde yazan tutara göre belli olacak. Deniz Yılmaz Bursaspor'dan bu sezon 1 milyon 470 bin TL garanti, 24 bin 411 TL de maç başı ücret alıyor. Sercan Yıldırım ise vergiler dahil 500 bin Euro'ya oynuyor. Para cezasının toplamı aldıkları ücretin yüzde 10'undan fazla olamayacak. Kasıtlı kart görmeye ayrı ceza verilecek. Sözleşmeleri inceleyecek kulüp hukukçuları ceza miktarını belirleyecek.

Yönetim ayrıca Bilal Kısa'nın da sezon sonunda satış listesine konulmasını kararlaştırdı. Kiralık oynayan Jonathan Del Valle'nin de sözleşmesi uzatılmayacak. Deniz Yılmaz'ın Almanya'ya dönme niyetinde olduğu bildirilirken, Sercan Yıldırım da bundan sonra çalışmalarını Vakıfköy'de sürdürecek.

Sercan Yıldırım bu sezon 14 maçta 1 gol attı, asist yapamadı, sadece 0,2 şut ortalaması tutturdu. Sercan Yıldırım'ın başarılı pas ortalaması ise sadece 5.

Bilal Kısa bu sezon 8 maçta gol atamadı, asist ve isabetli orta yapamadı. 0,5 şut yüzdesi ile oynadı. Sadece 339 dakika sahada kalabildi.

Jonathan Del Valle bu sezon 19 maçta 1 gol attı, 2 asist yaptı. 1,4 şut ortalaması ile oynadı, yaptığı isabetli orta ise 0,7 yüzdesinde kaldı.(Süha GÜRSOY)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.