Hava Durumu

Bursaspor'da gençler oynuyor, camia en çok onlara güveniyor

Bursaspor bu sezon Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig'de toplam 33 resmi maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 10 genç futbolcu forma giydi. En çok süre alanlar Ertuğrul Ersoy ve Kubilay Kanatsızkuş. Hayal kırıklığı ise Furkan Soyalp.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 07:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 07:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da gençler oynuyor, camia en çok onlara güveniyor

Türkiye'de profesyonel kulüpler arasında altyapıda ekol olarak kabul edilen Bursaspor'da bu sezon Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig'de geride kalan 33 maçta (25 Süper Lig/8 Ziraat Türkiye Kupası) 21 yaş ve altında toplam 10 futbolcu forma giydi. Bu oyuncularda en çok süreyi alan isimler Ertuğrul Ersoy ve Kubilay Kanatsızkuş oldu. Her iki genç krampon da 20 maç barajını aştı. Ertuğrul Ersoy, 22 maçın 21'ine ilk 11'de başlarken, sezonun ilk maçında Adanaspor karşısında attığı golle adından söz ettirdi. Kubilay Kanatsızkuş, 26 maçın 17'sinde ilk 11'de sahaya çıktı ve toplam 1584 dakika içinde 6 kez rakip fileleri havalandırdı. Bu sezon dikkat çeken isimlerden biri de kuşkusuz Mert Örnek oldu. 19 yaşındaki futbolcu 11 kez resmi formayı giyerken, 7'sine ilk 11'de başladığı mücadelede toplam 718 dakika sahada kaldı.

ONUR ATASAYAR ÇABUK ALIŞTI

Vakıfköy'den yetişmemesine karşın geleceğe yatırım olarak Ankara-gücü'nden transfer edilen Onur Atasayar gençler arasında sivrilmeyi başardı. Onur, Bursaspor'da kısa süre içinde 7 resmi maça çıktı ve hepsinde de karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Onur 584 dakika ile en çok süre alan futbolcular arasında yer aldı. Bu isimlerin dışında hayal kırıklığı yaratanlar da oldu. Defalarca kiralık gönderilen fakat yeniden A Takım'a dahil edilen Furkan Soyalp yine beklentileri karşılayamadı. Furkan sadece 1 maçta 90 dakika sahada kaldı. Emre Taşdemir sakatlığı nedeniyle neredeyse 1 yıldır sahalardan uzak kalırken, bu sezon da sadece 3 maçta 108 dakika süre aldı ve 1 kez ağları havalandırdı. Kadrodaki diğer isimler, Muhammed Şengezer, Ataberk Dadakdeniz, Rüştü Hanlı, Berkay Yıldız ve Berke Yılmaz da kendilerine gelecek sırayı bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.